0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Biografii
  3. Open
Carte

Open

O autobiografie

Autor(i): Andre Agassi
Editura: Publica
Colecţia: Youngster
Anul apariţiei: 2011
Pagini: 520 (13x20 cm)
Preţ: 59,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Mai mult decât o carte de memorii despre viața unui profesionist în tenis, „Open“ este povestea captivantă a unei vieți remarcabile.

Împins de la spate de un tată dominator și irascibil pentru a deveni un campion la tenis, Andre Agassi a reușit ca la vârsta de 22 de ani să câștige primul dintre cele opt turnee de Grand Șlem pe care le-a cucerit de-a lungul carierei, lucru care i-a asigurat succesul financiar, celebritatea și în multe rânduri poziția de lider mondial în tenisul profesionist.

În spatele acestei povești stă însă istoria unui om adeseori nefericit și confuz, care niciodată nu s-a simțit confortabil cu realizările sale profesionale.

Cu o sinceritate dezarmantă, Andre scrie despre succesul dobândit la o vârstă fragedă, despre ce înseamnă cu adevărat celebritatea, despre căsătoria cu Brooke Shields și despre urcușurile și coborâșurile unei cariere fabuloase.

Sunt un om relativ tânăr. Treizeci și șase de ani. Dar mă trezesc ca și cum aș avea nouăzeci și șase. După trei decenii de sprinturi, opriri bruște, sărituri înalte și aterizări brutale, corpul meu nu mai pare să fie corpul meu, mai ales dimineața. În consecință, mintea mea nu mai pare să fie mintea mea.

Pe când deschid ochii sunt un străin pentru mine însumi și deși, încă odată, acesta nu e un lucru nou, e mai pronunțat dimineața.

Trec repede prin faptele elementare. Numele meu e Andre Agassi. Numele soției mele e Stefanie Graf. Avem doi copii, un fiu și o fiică, de cinci și trei ani.

Trăim în Las Vegas, Nevada, dar momentan locuim într-un apartament al hotelului Four Seasons din New York, pentru că joc la US Open 2006.

Ultimul meu US Open. De fapt, ultimul meu turneu. Trăiesc din tenis, deși urăsc tenisul, îl urăsc cu o patimă întunecată și secretă, și totdeauna l-am urât

Andre Agassi

Nu doar memoriile unui sportiv de excepție, ci un adevărat bildungsroman. O carte de un umor adeseori negru, scrisă de un suflet angoasat și sentimental.

The New York Times Book Review

Agassi a scris, probabil, cea mai bună autobiografie a unui sportiv din toate timpurile. O poveste frustă scrisă într-un stil captivant și plin de nerv. Memoriile lui Andre sunt la fel de fermecătoare precum jocul său de tenis.

Time Magazine

Nu numai că Agassi și-a dezgolit sufletul în fața cititorilor cum puțini atleți profesioniști au făcut-o, dar a reușit acest lucru într-un mod în care nu mulți scriitori ar fi făcut-o.

Entertainment Weekly