0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Biografii
  3. Povestea vieții mele
Carte

Povestea vieții mele

Autor(i): Benjamin Franklin
Editura: Herald
Colecţia: Autobiografia
Anul apariţiei: 2020
Pagini: 256 (13x20 cm)
Preţ: 45,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Prin „Povestea vieții mele“, magistralul Benjamin Franklin ne introduce în lumea Americii coloniale de secol XVIII.

Sinceritatea cu care omul de știință dezvăluie detaliile vieții sale este cuceritoare și memorabilă, iar lecțiile de viață pe care ni le împărtășește sunt la fel de prețioase și acum.

De origini umile (fiu al unui lumânărar), Franklin a reușit să se distingă încă din adolescență prin sârguința, cumpătarea și firea sa întreprinzătoare.

În vremea sa, Franklin era extrem de cunoscut și de influent în Europa. A organizat prima bibliotecă publică din America și a contribuit la înființarea Universității din Pennsylvania. Din 1785 până în 1788, a îndeplinit funcția de guvernator al statului Pennsylvania. Spre sfârșitul vieții, și-a eliberat propriii sclavi și a devenit un aboliționist convins.

Temperanța pe care a cultivat-o încă din tinerețe, precum și grija de a nu răni orgoliul celorlalți i-au deschis drumul către funcții importante în politică și diplomația americană. S-a străduit toată viața să obțină cele mai mari virtuți accesibile unui om, recunoscând în același timp, fără ipocrizie, că slăbiciunile și tentațiile tipic omenești l-au înfrânt în numeroase ocazii. În ciuda acestui fapt, aspectele mai puțin lăudabile ale personalității lui Franklin nu sunt de ajuns pentru a eclipsa realizările și influența acestui simbol al Americii timpurii.