0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Biografii
  3. Povestea vieţii mele
Carte

Povestea vieţii mele

Povestea vieţii mele. Editura Herald
CumpărDetalii carte

Autor(i): Benjamin Franklin
Editura: Herald
Colecţia: Cărţi deschise
Anul apariţiei: 2016
Pagini: 256 (13x20 cm)
Preţ: 35,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Prin „Povestea vieţii mele“, magistralul Benjamin Franklin ne introduce în lumea Americii coloniale de secol XVIII.

Sinceritatea cu care omul de ştiinţă dezvăluie detaliile vieţii sale este cuceritoare şi memorabilă, iar lecţiile de viaţă pe care ni le împărtăşeşte sunt la fel de preţioase şi acum.

De origini umile (fiu al unui lumânărar), Franklin a reuşit să se distingă încă din adolescenţă prin sârguinţa, cumpătarea şi firea sa întreprinzătoare.

În vremea sa, Franklin era extrem de cunoscut şi de influent în Europa. A organizat prima bibliotecă publică din America şi a contribuit la înfiinţarea Universităţii din Pennsylvania. Din 1785 până în 1788, a îndeplinit funcţia de guvernator al statului Pennsylvania. Spre sfârşitul vieţii, şi-a eliberat propriii sclavi şi a devenit un aboliţionist convins.

Temperanţa pe care a cultivat-o încă din tinereţe, precum şi grija de a nu răni orgoliul celorlalţi i-au deschis drumul către funcţii importante în politică şi diplomaţia americană. S-a străduit toată viaţa să obţină cele mai mari virtuţi accesibile unui om, recunoscând în acelaşi timp, fără ipocrizie, că slăbiciunile şi tentaţiile tipic omeneşti l-au înfrânt în numeroase ocazii. În ciuda acestui fapt, aspectele mai puţin lăudabile ale personalităţii lui Franklin nu sunt de ajuns pentru a eclipsa realizările şi influenţa acestui simbol al Americii timpurii.