0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Biografii
  3. Rafa
Carte

Rafa

Rafa. Editura Publica
CumpărDetalii carte

Povestea mea

Autor(i): Rafael Nadal, John Carlin
Editura: Publica
Anul apariţiei: 2012
Pagini: 248 (13x20 cm)
Preţ: 37,57 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Finala Wimbledon din 2008 dintre Rafa Nadal şi Roger Federer a fost partida cea mai lungă din istoria de 131 de ani a acestei competiţii şi, pentru mulţi, cea mai frumoasă partidă de tenis jucată vreodată.

John McEnroe, care se afla pe Terenul Central în calitate de comentator pentru televiziunea americană, a declarat că este cel mai bun joc pe care l-a văzut vreodată.

Bjorn Borg, aflat şi el în arenă ca spectator, omul care l-a învins pe McEnroe în cel mai aprig duel de până la Nadal şi Federer pe care şi-l putea aminti cineva la Wimbledon, a declarat şi el că fusese martorul celei mai măreţe partide din istorie.

Unii ziarişti sportivi au spus că a fost pur şi simplu cea mai frumoasă încleştare din întreaga lume a sportului.

Mintea mi s-a oprit, emoţiile au dat năvală şi odată tensiunea eliberată, corpul meu nu a mai putut să-şi susţină greutatea. Brusc mi-am revenit şi, în nebunia declanşată în arenă, am realizat ce s-a întâmplat.

La vârsta de douăzeci şi patru de ani am câştigat toate cele patru turnee de Grand Slam; am scris istorie; am realizat ceva ce nici nu îndrăznisem să visez vreodată, ceva ce avea să rămână cu mine toată viaţa, ceva ce nimeni nu-mi va putea lua niciodată.

Orice urma să se întâmple, de-acum ştiam că într-o zi voi părăsi acest sport ca o figură importantă, ca unul dintre cei mai mari campioni şi speram - mi-a trecut şi asta prin cap atunci - ca unul despre care toţi ceilalţi vor spune că a fost un om bun.

Rafael Nadal

Traducerea în limba română vine acum, într-un moment de cumpănă al carierei ibericului şi sunt convins că toţi cititorii acestei cărţi, indiferent de preferinţele pentru unul sau altul dintre marii campioni ai sportului alb din aceşti ultimi ani, vor exclama la sfârşitul lecturii: Vamos, Rafa!

Dragoş Neacşu, Erste Asset Management