0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Biografii
  3. Rafa
Carte

Rafa

Povestea mea

Autor(i): Rafael Nadal, John Carlin
Editura: Publica
Colecţia: Youngster
Anul apariţiei: 2012
Pagini: 248 (13x20 cm)
Preţ: 49,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Finala Wimbledon din 2008 dintre Rafa Nadal și Roger Federer a fost partida cea mai lungă din istoria de 131 de ani a acestei competiții și, pentru mulți, cea mai frumoasă partidă de tenis jucată vreodată.

John McEnroe, care se afla pe Terenul Central în calitate de comentator pentru televiziunea americană, a declarat că este cel mai bun joc pe care l-a văzut vreodată.

Bjorn Borg, aflat și el în arenă ca spectator, omul care l-a învins pe McEnroe în cel mai aprig duel de până la Nadal și Federer pe care și-l putea aminti cineva la Wimbledon, a declarat și el că fusese martorul celei mai mărețe partide din istorie.

Unii ziariști sportivi au spus că a fost pur și simplu cea mai frumoasă încleștare din întreaga lume a sportului.

Mintea mi s-a oprit, emoțiile au dat năvală și odată tensiunea eliberată, corpul meu nu a mai putut să-și susțină greutatea. Brusc mi-am revenit și, în nebunia declanșată în arenă, am realizat ce s-a întâmplat.

La vârsta de douăzeci și patru de ani am câștigat toate cele patru turnee de Grand Slam; am scris istorie; am realizat ceva ce nici nu îndrăznisem să visez vreodată, ceva ce avea să rămână cu mine toată viața, ceva ce nimeni nu-mi va putea lua niciodată.

Orice urma să se întâmple, de-acum știam că într-o zi voi părăsi acest sport ca o figură importantă, ca unul dintre cei mai mari campioni și speram - mi-a trecut și asta prin cap atunci - ca unul despre care toți ceilalți vor spune că a fost un om bun.

Rafael Nadal

Traducerea în limba română vine acum, într-un moment de cumpănă al carierei ibericului și sunt convins că toți cititorii acestei cărți, indiferent de preferințele pentru unul sau altul dintre marii campioni ai sportului alb din acești ultimi ani, vor exclama la sfârșitul lecturii: Vamos, Rafa!

Dragoș Neacșu, Erste Asset Management