0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Biografii
  3. Rod Laver

PROMOȚIE

Până în 7 decembrie

Reduceri între 12% și 30% la peste 1700 de titluri

Ofertă valabilă în limita stocului disponibil.

Carte

Rod Laver

Rod Laver. Editura Publica
CumpărDetalii carte

Autobiografie

Autor(i): Rod Laver, Larry Writer
Editura: Publica
Anul apariţiei: 2017
Pagini: 440 (20x13 cm)
Preţ: 45,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Autobiografia lui Rod Laver spune povestea înălţătoare a felului în care un băiat de la ţară, din Rockhampton, Australia, scund, stângaci şi cu părul roşu, a devenit unul dintre cei mai mari campioni ai tenisului.

Rod a dominat tenisul mondial timp de aproape două decenii, jucând împotriva unora dintre cei mai buni jucători din secolul XX şi învingându-i.

În 1962, Rod Laver a devenit al doilea jucător care a cucerit un Mare Şlem Complet, câştigând Wimbledonul şi titlurile Australiei, Franţei şi Statelor Unite în acelaşi an calendaristic.

În 1969, a reuşit din nou această performanţă, devenind singurul jucător din istoria tenisului care a câştigat de două ori Marele Şlem Complet.

Cartea lui Laver este o călătorie minunată şi plină de nostalgie, care descrie drumul său către celebritate, de la copilăria petrecută într-un orăşel din Queensland, în anii 1950, la reuşitele din circuitul de amatori şi culminând cu înălţimile ameţitoare ale victoriilor din turneele de Mare Şlem.

Pe lângă victoriile de pe teren, Rod scrie şi despre accidentul vascular cerebral suferit în 1998 şi felul în care i s-a schimbat viaţa după acest eveniment, dar şi despre Mary, cea care i-a fost soţie mai bine de 40 de ani.

Rod este unul dintre cei mai drăguţi oameni pe care i-am cunoscut vreodată. Este prietenos, generos şi optimist. Afişează o modestie care te face să îl îndrăgeşti şi care îl recomandă nu doar ca pe unul dintre cei mai mari jucători de tenis din istorie, ci şi ca pe o adevărată legendă a sportului mondial.

Pentru Rod, familia este mereu pe primul plan. Atât eu, cât şi soţia mea, Mirka, avem o profundă admiraţie pentru devotamentul total de care a dat dovadă Rod când a avut grijă de iubita sa soţie, Mary, în ultimii ei ani de viaţă. Loialitatea absolută şi puterea sa interioară erau din nou puse în joc. Înainte de asta, Mary jucase un rol esenţial în recuperarea lui Rod după un atac cerebral pe care îl suferise în 1998, iar Rod, la rândul său, a fost alături de ea până la final, în noiembrie 2012.

În paginile acestei cărţi, Rod ne spune extraordinara poveste a unui băiat timid din puştiul Queenslandului, cu pistrui pe faţă şi cu un talent uriaş, care, datorită sprijinului primit de la oamenii potriviţi, la momentul potrivit, a fost în stare să-i îndeplinească visul tatălui său de a avea un fiu care va câştiga Wimbledonul şi care a devenit apoi cel mai mare jucător de tenis al tuturor timpurilor.

Rod iubeşte tenisul şi tot ce ţine de acest sport, iar acest lucru reiese din fiecare pagină a cărţii. Şi poate, după ce veţi termina de citit această poveste, veţi înţelege mai multe despre sportul pe care îl adorăm.