0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Biografii
  3. Sergiu Nicolaescu
Carte

Sergiu Nicolaescu

Sergiu Nicolaescu. Editura Integral
Cumpăr

O poveste unică și o succesiune de întâmplări ciudate

Autor(i): Dan-Silviu Boerescu
Editura: Integral
Colecţia: Destine controversate
Anul apariţiei: 2017
Pagini: 152 (13x20 cm)
Preţ: 14,99 Lei
Disponibilitate: în stoc

Regizorul român care a înregistrat cel mai mare număr de spectatori la filmele sale – 1 miliard în lume și 130 de milioane acasă! – și omul care a avut curajul să-l întrebe pe Ceaușescu dacă „Mihai Viteazul are voie să iubească?“ a fost el însuși un veritabil personaj de epopee cinematografică.

Sergiu Nicolaescu a avut o viață și o carieră ieșite din comun.

Implicat în evenimentele din Decembrie 1989, el a fost acuzat ulterior că ar fi fost… general de Securitate și că și-ar fi denunțat colegii de breaslă într-o audiență pe care i-a cerut-o lui Ceaușescu.

Dimpotrivă, el se considera o victimă a poliției politice.

Din familia sa au făcut parte un ofițer de poliție interbelic care l-a inspirat în conturarea faimosului „Comisar Moldovan“ dar și un general avansat de Stalin și intim al Anei Pauker.

Pentru unul din filmele sale istorice a avut oferta de a-i folosi pe Richard Burton și Liz Taylor, dar conducerea comunistă a țării s-a opus.

A iubit și a fost iubit de multe femei frumoase și a fost căsătorit de trei ori, ultima dată cu Dana Nicolaescu, mai tânără ca el cu 46 de ani, care l-a idolatrizat și care i-a stat alături de la vârsta de 16 ani.

Cuprinsul cărţii: „Sergiu Nicolaescu“

  • „Nu trage, domʼ Semaca!“ Viața ca-n filme a nepotului „Comisarului Moldovan“ și al unui general… sovietic
  • Ceaușescu n-a vrut-o pe Liz Taylor. Falsurile din filmele istorice ale lui Sergiu Nicolaescu
  • „Revoluția“ din 1989, rolul principal dintr-un film istoric… pe viu
  • Iubitele și cele trei neveste. Omul care i-a furat nevasta lui Ion Țiriac și adolescenta cu 46 de ani mai tânără. Scandalul presupușilor fii ai cineastului
  • „Un fleac! M-au ciuruit…“ Ciudatul scenariu din spatele unei incinerări controversate și cenușa răspândită în trei zări. Misterul paltonului alb de la ceremonia funerară