0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Biografii
  3. Viața acestui băiat
Carte

Viața acestui băiat

Viața acestui băiat. Editura Publica

Memorii

Autor(i): Tobias Wolff
Editura: Publica
Colecţia: Narator
Anul apariţiei: 2015
Pagini: 328 (13x20 cm)
Preţ: 37,57 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


Cartea „Viața acestui băiat“ este câștigătoare a Premiului de Carte al Los Angeles Times pentru biografii, finalistă a Premiului pentru non-ficțiune al National Book Critics Circle și carte de referință a anului în New York Times.

Aceste memorii despre copilăria din anii 1950, un adevărat clasic modern, ni-l prezintă pe tânărul Toby Wolff când dur, când vulnerabil, viclean și confuz.

Despărțiți prin divorț de tatăl și fratele lui, Toby și mama lui sunt permanent în mișcare. În strădania de a dobândi o identitate și încredere în sine împotriva ostilității constante a unui nou tată vitreg, experiențele prin care trece sunt în același timp dureroase și comice, iar Wolff recreează cu măiestrie frustrările, cruzimile și bucuriile adolescenței.

Diferitele lui planuri – să fugă în Alaska, să măsluiască cecuri și să fure mașini – duc în cele din urmă la un act de auto-invenție excesivă, care îi deschide o nouă lume de posibilități.

„Viața acestui băiat“ a fost ecranizată în 1993, în regia lui Michael Caton-Jones. În acest film, care a păstrat titlul original, rolul lui Tobias Wolff este jucat de Leonardo DiCaprio, cel al mamei sale, Caroline, de Ellen Barkin, iar cel al tatălui său vitreg de Robert De Niro.

Atât de limpede și de hipnotic… încât cititorului îi vine s-o descompună și să găsească un mod simplu de a explica de ce funcționează atât de minunat.

The New York Times

Aceste memorii extraordinare sunt atât de frumos scrise încât nu doar că ne atașăm de amintirile copilului Wolff, ci suntem și mișcați de universalitatea experienței lui.

San Francisco Chronicle

O operă de autentică măiestrie literară… cumplită și stranie ca „Marile speranțe“, ireală și crudă ca „Pasărea vopsită“, amuzantă și transcendentă ca „Huckleberry Finn“.

The Philadelphia Inquirer

Wolff scrie într-un limbaj care este liric fără ornamentații, își definește personajele cu trăsături exacte și voci perfect acordate și creează suspans în jurul unor întâmplări obișnuite, descoperind misterul dinăuntrul lor.

Los Angeles Times Book Review