0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Călătorii
  3. Călători români și călătoriile lor în secolul al XIX-lea
Carte

Călători români și călătoriile lor în secolul al XIX-lea

Autor(i): Mircea Anghelescu
Editura: Polirom
Colecţia: BIBLIOTECA MEMORIA - Jurnale, autobiografii, amintiri
Anul apariţiei: 2018
Pagini: 650 (13x20 cm)
Preţ: 44,95 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Antologia își propune să prezinte cititorului călătoriile pe care românii le-au făcut, în țara lor și în lume, începând cu primii ani ai secolului al XIX-lea.

N-am recurs la o încercare de ierarhizare a însemnătății sau valorii (istorice, literare, științifice) a acestor texte, ci le-am căutat și ales pe cele pe care le-am crezut capabile să reprezinte marea varietate a oamenilor care au călătorit și au crezut că e bine să le spună și altora ce experiențe au încercat.

Veți găsi deci între textele selectate și câteva ale unor autori de care probabil n-ați mai auzit, iar alte câteva, deși ale unor autori cunoscuți sau celebri, sunt texte pregătitoare, schițe sau părți necunoscute ale unor opere în curs de elaborare, care nu circulă în general în această formă.

Cartea vrea să-i arate cititorului că literatura noastră de călătorie, cu care începe de fapt literatura română modernă, este ceva mai mult decât pare să fie: oglindă subiectivă asupra lumii văzute prin ochii unor călători, aceste note construiesc treptat o punte între noi și cei pe care predecesorii noștri i-au luat ca model și partener de drum.