0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Călătorii
  3. Desculță în Amazon
Carte

Desculță în Amazon

Autor(i): Luminița Cuna,
Editura: Paralela 45
Colecţia: Cărți practice
Anul apariţiei: 2018
Pagini: 320 (14x21 cm)
Preţ: 35,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Din pasiune pentru Amazon, din dorința de a apăra pădurea și locuitorii ei, Luminița a fondat organizația Maloca Communities, care sprijină comunitățile indigene pe care le-a vizitat și desfășoară campanii de conștientizare a publicului.

Este producătoarea unui documentar despre huaoranii din Yasuni, „Ome: povești dintr-o lume care dispare“, care deja a câștigat premii internaționale.

Participă anual la Forumul Permanent al Națiunilor Unite pentru Probleme Indigene, însoțind și sprijinind lideri indigeni în lupta lor pentru a-și apăra drepturile și teritoriile.

Sângele îmi curgea rapid prin vene, alergam prin pădure cu viteză, într-un fel de reconstituire a unui act preistoric. Huaorani s-au oprit, și atunci am auzit clar grohăituri. Băieții erau gata de atac. Fiecare mușchi, fiecare fibră din corp le era încordată ca un arc gata să sară în acțiune. Simțurile lor funcționau la maxim. Avansau încet, grațios, cu mișcări de felină. Aveam impresia că în orice moment o să se transforme în jaguari și o să atace.