0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Călătorii
  3. Sahara. O poveste adevărată despre supraviețuire
Carte

Sahara. O poveste adevărată despre supraviețuire

Sahara. O poveste adevărată despre supraviețuire. Editura Corint
Cumpăr
Autor(i): Dean King
Editura: Corint
Anul apariţiei: 2018
Pagini: 480 (13x20 cm)
Preţ: 39,90 Lei
Disponibilitate: în stoc

Capodoperă a cărților de aventuri bazate pe fapte reale, „Sahara“ relatează povestea adevărată a doisprezece marinari americani naufragiați pe coasta africană în 1815, capturați de nomazii din deșert, luați în sclavie și purtați într-o călătorie infernală, care a durat două luni, prin inima Saharei.

Bricul american Commerce a eșuat în dreptul capului Bojador, dar, datorită curajului și deciziilor rapide luate de căpitanul vasului, James Riley, tot echipajul a ajuns teafăr la țărm. A urmat o bătălie extraordinară și disperată pentru supraviețuire, în care oamenii s-au confruntat cu ostilitatea băștinașilor, cu înfometarea, deshidratarea, deznădejdea și moartea.

Capturați, jefuiți și luați în robie, marinarii au fost târâți și duși prin deșert de noii lor stăpâni, care nu le cunoșteau limba și cărora nici nu le păsa de prada lor. Forțați să-și bea urina, arși de razele soarelui, epuizați din cauza mersului pe jos pe distanțe de zeci de kilometri, pe nisipul și pietrele fierbinți, pierzând peste jumătate din greutatea corporală, marinarii s-au luptat să-și păstreze demnitatea și sănătatea.

Purtându-l pe cititor de la apele reci ale Atlanticului până în peisajul arid al Saharei, deopotrivă în inima deșertului și în inima omului, cartea lui Dean King este o poveste spectaculoasă despre eforturi supraomenești, curaj, frăție și supraviețuire.

O mărturie îngrozitoare despre supraviețuire […] care ne oripilează, dar, în același timp, ne fascinează și ne farmecă.

Boston Globe

Autorul, care a călătorit în Africa, unde, călare pe cămilă sau pe jos, a refăcut parțial traseul marinarilor, reușește în mod genial să ofere peisajului dunelor de nisip – bine-cunoscut în prezent – o notă de măreție și de inedit, așa cum trebuie să li se fi părut naufragiaților. Relatarea amănunțită a întâmplărilor este completată cu pasaje potrivite din afara povestirii, cum ar fi cele despre cultura bazată pe schimb și târguiala a arabilor nomazi din deșert și despre transformările geologice de pe țărmul Africii Occidentale.

Publisher’s Weekly