0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Călătorii
  3. Sahara. O poveste adevărată despre supravieţuire
Carte

Sahara. O poveste adevărată despre supravieţuire

Sahara. O poveste adevărată despre supravieţuire. Editura Corint
CumpărDetalii carte

Autor(i): Dean King
Editura: Corint
Anul apariţiei: 2018
Pagini: 480 (13x20 cm)
Preţ: 39,90 Lei
Disponibilitate: în stoc

Capodoperă a cărţilor de aventuri bazate pe fapte reale, „Sahara“ relatează povestea adevărată a doisprezece marinari americani naufragiaţi pe coasta africană în 1815, capturaţi de nomazii din deşert, luaţi în sclavie şi purtaţi într-o călătorie infernală, care a durat două luni, prin inima Saharei.

Bricul american Commerce a eşuat în dreptul capului Bojador, dar, datorită curajului şi deciziilor rapide luate de căpitanul vasului, James Riley, tot echipajul a ajuns teafăr la ţărm. A urmat o bătălie extraordinară şi disperată pentru supravieţuire, în care oamenii s-au confruntat cu ostilitatea băştinaşilor, cu înfometarea, deshidratarea, deznădejdea şi moartea.

Capturaţi, jefuiţi şi luaţi în robie, marinarii au fost târâţi şi duşi prin deşert de noii lor stăpâni, care nu le cunoşteau limba şi cărora nici nu le păsa de prada lor. Forţaţi să-şi bea urina, arşi de razele soarelui, epuizaţi din cauza mersului pe jos pe distanţe de zeci de kilometri, pe nisipul şi pietrele fierbinţi, pierzând peste jumătate din greutatea corporală, marinarii s-au luptat să-şi păstreze demnitatea şi sănătatea.

Purtându-l pe cititor de la apele reci ale Atlanticului până în peisajul arid al Saharei, deopotrivă în inima deşertului şi în inima omului, cartea lui Dean King este o poveste spectaculoasă despre eforturi supraomeneşti, curaj, frăţie şi supravieţuire.

O mărturie îngrozitoare despre supravieţuire […] care ne oripilează, dar, în acelaşi timp, ne fascinează şi ne farmecă.

Boston Globe

Autorul, care a călătorit în Africa, unde, călare pe cămilă sau pe jos, a refăcut parţial traseul marinarilor, reuşeşte în mod genial să ofere peisajului dunelor de nisip – bine-cunoscut în prezent – o notă de măreţie şi de inedit, aşa cum trebuie să li se fi părut naufragiaţilor. Relatarea amănunţită a întâmplărilor este completată cu pasaje potrivite din afara povestirii, cum ar fi cele despre cultura bazată pe schimb şi târguiala a arabilor nomazi din deşert şi despre transformările geologice de pe ţărmul Africii Occidentale.

Publisher`s Weekly