0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Călătorii
  3. Transilvania celor 5 simţuri
Carte

Transilvania celor 5 simţuri

Transilvania celor 5 simţuri. Editura Pro Editură şi Tipografie
CumpărDetalii carte

Autor(i): Marius Ristea
Editura: Pro Editură şi Tipografie
Anul apariţiei: 2017
Pagini: 120 (14x14 cm)
Preţ: 25,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Viteza şi eficienţa cu care un om se poate deplasa neavând un motor sub „capota“ bicicletei mă fascinează şi probabil că mă va fascina mereu. Libertatea de a ne duce dintr-un loc într‑altul doar cu puterea fizică şi mentală pe care o avem ne defineşte, ca oameni.

Dar toate aceste gânduri sunt doar gânduri şi pentru cineva care n-a pedalat încă pe o distanţă „considerabilă“ vor rămâne doar cuvinte scrise pe o copertă de carte.

Noi, cei ce pedalăm, facem un exerciţiu constant de auto-cunoaştere. Exerciţiu care ne face mai buni, mai puternici, mai fericiţi. Pedalatul, probabil cel mai bun medicament pe care îl pot recomanda.

Atunci când ne programăm o excursie, încercăm să ajungem cât mai repede la destinaţie, pierzând în felul acesta frumuseţea şi farmecul unor obiective de pe traseu.

Mi s‑a petrecut de multe ori să trec în viteza maşinii pe lângă vreun monument, vreo cetate sau chiar pe lângă un peisaj demn de contemplat şi, din motive obiective, să nu pot opri.

Ştim că omul are cinci simţuri, dar, mergând cu automobilul, doar văzul este cel care intră în legătură cu lumea exterioară. Vă propun astfel să vă bucuraţi şi de celelalte patru simţuri: mirosul de fân proaspăt cosit, atingerea vântului, auzul glasurilor prigoriilor şi gustul apelor reci de izvor, pornind la drum, dar nu cu maşina, ci cu bicicleta, mijlocul de transport care ne permite o astfel de legătură cu natura.

Un album de călătorie, un traseu superb din Braşov până în Sighişoara, ideal pentru cei pasionaţi de biciclete.