0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Dezvoltare personală
  3. Cărți: Comunicare
  4. Interfețe mai inteligente
Carte

Interfețe mai inteligente

Interfețe mai inteligente. Editura Publica

Modalități surprinzătoare de a influența și perfecționa comportamentul din mediul online

Autor(i): Shlomo Benartzi, Jonah Lehrer
Editura: Publica
Anul apariţiei: 2016
Pagini: 288 (20x14 cm)
Preţ: 45,00 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


Un specialist de top în economia comportamentală dezvăluie instrumentele care ne vor ajuta să luăm decizii mai bune prin intermediul interfețelor.

Persoanele care lucrează la birou își petrec cea mai mare parte a programului uitându-se fix la un monitor.

Din păcate, puțini dintre noi suntem conștienți de elementele vizuale și de tiparele comportamentale care ne influențează gândirea atunci când ne folosim laptopurile, iPad-urile, telefoanele sau ceasurile inteligente.

Volumul brut de informații și opțiuni disponibile online, combinat cu ușurința cu care apăsăm pe butoanele inscripționate cu mesajul „cumpără“, se transformă adesea în decizii regretabile, pe care le luăm prin intermediul unor ecrane.

În cartea „Interfețe mai inteligente“, economistul comportamental Shlomo Benartzi dezvăluie un set de instrumente utile în epoca digitală.

Folosind exerciții care îi implică pe cititori și studii de caz provocatoare, Benartzi prezintă modurile surprinzătoare în care formatele digitale ne pot influența felul în care luăm decizii. De exemplu:

  • Ești mai predispus să adaugi șuncă la o pizza dacă o comanzi online.
  • Dacă citești această carte pe un ecran, este mai puțin probabil să îți amintești conținutul ei.
  • S-ar putea să cumperi ceva doar pentru că se află într-un punct de interes al ecranului, chiar dacă sunt disponibile alternative mai bune.
  • Dacă faci cumpărături folosind un ecran tactil, atunci probabil că supraevaluezi produsul la care te gândești.
  • Este mai posibil să îți amintești o astfel de informație dacă este scrisă cu un font inestetic, dificil de citit.

Știm că felul în care organizăm un bufet influențează deciziile pe care le iau oamenii. Ceea ce este mult mai puțin clar este modul în care mediile online ne influențează deciziile. În această carte utilă, Benartzi și Lehrer ne prezintă o perspectivă precisă asupra relației dintre ceea ce vedem pe ecran, ceea ce gândim și ceea ce alegem.

Această carte chiar te trezește la realitate. Descrie modul în care funcționăm cu adevărat într-o societate care se bazează pe ecrane și în care lumea digitală schimbă felul în care ne gândim la noi înșine și la alții.