0 titluri

Tel: 0722.940.581

 1. Acasă
 2. Cărți: Dezvoltare personală
 3. Cărți: Creativitate
 4. Gândirea laterală: o introducere
Carte

Gândirea laterală: o introducere

Coperta cărții: Gândirea laterală: o introducere de la editura Curtea Veche.
Cartea: Gândirea laterală: o introducere
Autor: Edward de Bono
Editura: Curtea Veche
Cumpăr
Autor(i): Edward de Bono
Editura: Curtea Veche
Colecţia: Cărți cheie
Anul apariţiei: 2019
Pagini: 144 (20x13 cm)
ISBN:9786064403988
Preţ: 32,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Luciditate, rațiune, logică, rigoare a gândirii și, pe de altă parte, imaginație, vis, creație și încântare în fața unor descoperiri neașteptate: cele două lumi au fost multă vreme considerate imposibil de reconciliat.

În zilele noastre, când viața se desfășoară sub semnul computerului și al tiraniei calculului, suntem, încă, supuși unui imperativ al creativității. Ni se cere, în mod obsesiv, să fim ingenioși și inovatori, în orice domeniu am profesa, fie că suntem artiști de avangardă sau cofetari, contabili sau asistenți sociali.

Cărțile lui Edward de Bono clădesc o punte între cele două lumi, despărțite secole la rând de filozofia clasică, oferind soluțiile cele mai la îndemână pentru ca fiecare cititor să devină, prin exercițiu, un artizan în domeniul său.

Tehnicile propuse de el, explicate cu rigoare științifică, sunt uimitor de simple și distractive. Sunt tehnici pe care le-au folosit, fără să știe că apelează la ceea ce de Bono va numi „gândire laterală“, genii precum Pasteur și Einstein. Vestea bună este că nu trebuie să fii un geniu pentru a beneficia de ele. Ai nevoie doar de dorința de a explora sau de a crea și de câteva reguli simple, prezentate în volumul de față.

Inventatorul sintagmei „gândire laterală“ (intrată de mult în dicționare), autor a peste 50 de cărți traduse în majoritatea limbilor de circulație internațională, Edward de Bono este considerat un maestru al abordării creative a problemelor de orice natură.

Recunoscut pe plan mondial pentru eficacitatea metodelor sale, a fost invitat să țină cursuri și conferințe în peste 50 de țări, iar ideile lui au fost și continuă să fie utilizate cu succes de multe dintre cele mai mari companii din lume, precum IBM, Canon, Samsung, Microsoft, Apple, Ericsson, Ford etc.

Dr. Eduard de Bono este liderul celui mai important program de predare a tehnicilor gândirii din școlile din întreaga lume, de la cele de elită până la școli rurale din Africa de Sud și Cambodgia.

Este consultat frecvent de guverne și organizații mondiale pe teme precum economia, șomajul, finanțele, educația, dreptul, sănătatea etc.

Edward de Bono s‑a născut în 1933, în Malta. A obținut o diplomă în medicină la Universitatea Regală din Malta, apoi un masterat în psihologie și fiziologie la Universitatea Oxford. Are un doctorat în medicină la Universitatea Cambridge, unul în design, acordat de Institutul Regal de Tehnologie din Melbourne, și un titlu de doctor în drept la Universitatea din Dundee. A predat la Oxford, Cambridge și Harvard.

În 2005, Edward de Bono a fost nominalizat la Premiul Nobel pentru Economie. Doi ani mai târziu a făcut parte din Thinkers 50 Global, alături de Bill Gates, Steve Jobs și Alan Greenspan.

În 2009 a fost numit ambasador UE al creativității și inovației. Revista austriacă Business People îl consideră unul dintre primii 20 de gânditori vizionari care au influențat mediul managementului.

Un om care inspiră, un om cu idei strălucite.

De Bono nu încetează să ne stârnească uimirea cu extraordinara claritate a gândirii sale.

Richard Branson

Cuprinsul cărţii: „Gândirea laterală: o introducere“

 • Prefață
 • Introducere
 • Piatra neagră
 • Ideea nouă
 • Ideea dominantă
 • Unitatea „T“
 • Căutarea
 • Drumul pietruit
 • Șansa
 • În acțiune
 • Importanța
 • Folosirea gândirii laterale
 • Rezumat