0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Dezvoltare personală
  3. Cărți: Creativitate
  4. Scânteia creativă
Carte

Scânteia creativă

Scânteia creativă. Editura Publica

Cum au devenit oamenii ființe excepționale datorită imaginației

Autor(i): Agustín Fuentes,
Editura: Publica
Anul apariţiei: 2017
Pagini: 472 (14x20 cm)
Preţ: 49,00 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


Un studiu nou și îndrăzneț de paleontologie, arheologie, genetică și antropologie, care va anula toate părerile greșite legate de rasă, război, pace și natura umană și care va răspunde la o întrebare veche de când lumea: ce-i face pe oameni atât de excepționali comparativ cu restul speciilor de pe Pământ?

Secretul este creativitatea.

Agustín Fuentes susține că aceasta stă la baza desenelor pictate cu degetele de copii, a modului în care strămoșii noștri se organizau în triburi sau vânau, a felului în care se pornesc războaiele sau, dimpotrivă, se semnează tratatele de pace, a relațiilor intime, a modului în care avem grijă de planeta noastră sau de comunitățile în care trăim și, de fapt, la baza artei, religiei și chiar a științei.

Creativitatea presupune imaginație și colaborare. Orice poet are o muză. Orice inginer un arhitect, orice politician un grup de susținători.

O colaborare poate fi de mai multe feluri, dar o colaborare de succes nu este posibilă fără imaginație, acel secret care ne-a adus de la cuțite și mese calde, la iPhone-uri și aparate de zbor intergalactice.

Fuentes susține că, în ziua de azi, ca să poți să faci un lucru util, care să dureze, trebuie să înțelegi tipul de colaborare pe care o ai cu cei din jurul tău, trebuie să înțelegi lucrurile care pot fi puse în practică grație imaginației, sau, la polul opus, lucrurile care nu sunt posibile și, mai apoi, ce mult influențează creativitatea lumea în care trăim.

O carte convingătoare, captivantă, plină de informații… Fuentes a făcut o treabă excelentă: a trecut în revistă cele mai recente studii din antropologie și primatologie, subliniind faptul că probleme cum ar fi găsirea hranei, evitarea prădătorilor, transferul de informație și manipularea mediului înconjurător se rezolvă cu ajutorul unei colaborări creative.

Wall Street Journal

Pornind de la ultimele descoperiri din biologie sau arheologie, Fuentes construiește teoria conform căreia creativitatea și cooperarea sunt marile forțe motrice ale progresului uman. În plus, demonstrează că multe dintre lucrurile pe care le credem despre noi înșine, de la religie la rasă, sunt greșite.

NationalGeographic.com, Book Talk

Fuentes demonstrează modul în care creativitatea a permis unei specii vulnerabile, fără colți sau gheare, să supraviețuiască într-o lume plină de prădători fioroși. Indiferent că vorbește despre conflictele armate înregistrate în ultima vreme sau despre controversele contemporane despre sex și religie, Fuentes subliniază un aspect important din trecutul omului: vom supraviețui ca specie atâta vreme cât vom continua să fim creativi.

Booklist