0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Dezvoltare personală
  3. Cărţi: Creativitate
  4. Scânteia creativă
Carte

Scânteia creativă

Scânteia creativă. Editura Publica
CumpărDetalii carte

Cum au devenit oamenii fiinţe excepţionale datorită imaginaţiei

Autor(i): Agustín Fuentes,
Editura: Publica
Anul apariţiei: 2017
Pagini: 472 (14x20 cm)
Preţ: 49,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Un studiu nou şi îndrăzneţ de paleontologie, arheologie, genetică şi antropologie, care va anula toate părerile greşite legate de rasă, război, pace şi natura umană şi care va răspunde la o întrebare veche de când lumea: ce-i face pe oameni atât de excepţionali comparativ cu restul speciilor de pe Pământ?

Secretul este creativitatea.

Agustín Fuentes susţine că aceasta stă la baza desenelor pictate cu degetele de copii, a modului în care strămoşii noştri se organizau în triburi sau vânau, a felului în care se pornesc războaiele sau, dimpotrivă, se semnează tratatele de pace, a relaţiilor intime, a modului în care avem grijă de planeta noastră sau de comunităţile în care trăim şi, de fapt, la baza artei, religiei şi chiar a ştiinţei.

Creativitatea presupune imaginaţie şi colaborare. Orice poet are o muză. Orice inginer un arhitect, orice politician un grup de susţinători.

O colaborare poate fi de mai multe feluri, dar o colaborare de succes nu este posibilă fără imaginaţie, acel secret care ne-a adus de la cuţite şi mese calde, la iPhone-uri şi aparate de zbor intergalactice.

Fuentes susţine că, în ziua de azi, ca să poţi să faci un lucru util, care să dureze, trebuie să înţelegi tipul de colaborare pe care o ai cu cei din jurul tău, trebuie să înţelegi lucrurile care pot fi puse în practică graţie imaginaţiei, sau, la polul opus, lucrurile care nu sunt posibile şi, mai apoi, ce mult influenţează creativitatea lumea în care trăim.

O carte convingătoare, captivantă, plină de informaţii… Fuentes a făcut o treabă excelentă: a trecut în revistă cele mai recente studii din antropologie şi primatologie, subliniind faptul că probleme cum ar fi găsirea hranei, evitarea prădătorilor, transferul de informaţie şi manipularea mediului înconjurător se rezolvă cu ajutorul unei colaborări creative.

Wall Street Journal

Pornind de la ultimele descoperiri din biologie sau arheologie, Fuentes construieşte teoria conform căreia creativitatea şi cooperarea sunt marile forţe motrice ale progresului uman. În plus, demonstrează că multe dintre lucrurile pe care le credem despre noi înşine, de la religie la rasă, sunt greşite.

NationalGeographic.com, Book Talk

Fuentes demonstrează modul în care creativitatea a permis unei specii vulnerabile, fără colţi sau gheare, să supravieţuiască într-o lume plină de prădători fioroşi. Indiferent că vorbeşte despre conflictele armate înregistrate în ultima vreme sau despre controversele contemporane despre sex şi religie, Fuentes subliniază un aspect important din trecutul omului: vom supravieţui ca specie atâta vreme cât vom continua să fim creativi.

Booklist