0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Dezvoltare personală
  3. Cărţi: Creşterea copiilor
  4. Bebeluşul meu înţelege tot
Carte

Bebeluşul meu înţelege tot

Bebeluşul meu înţelege tot. Editura Herald
CumpărDetalii carte

Cum să creştem copii sănătoşi prin parentaj conştient

Autor(i): Dr. Aletha Solter
Editura: Herald
Colecţia: Parentaj
Anul apariţiei: 2017
Pagini: 368 (13x20 cm)
Preţ: 45,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

„Bebeluşul meu înţelege tot“ este una din cărţile care a reprezentat din momentul apariţiei sale o revelaţie pentru părinţi şi a determinat o mică, dar hotărâtă, revoluţie în creşterea copiilor de pretutindeni.

Impactul cărţii a fost atât de mare tocmai pentru că i-a ajutat pe părinţi să îşi asculte instinctul de a-şi iubi necondiţionat şi nelimitat copiii, fără teamă că ţinându-i în braţe şi ascultându-i la rândul lor îi vor răsfăţa.

Recunoaşterea şi preocuparea pentru nevoile şi trăirile emoţionale ale copiilor din primele momente de viaţă, validarea şi înţelegerea lor, disponibilitatea adultului şi căldura afectivă sunt baza unei relaţii flexibile şi reciproc empatice, bazată pe ataşament sigur, cu copiii noştri.

Un element esenţial în această relaţie este acceptarea plânsului, ca un mecanism natural şi sănătos de autoreglare emoţională şi de vindecare psihologică la orice vârstă.

Aceasta acceptare continuă a emoţiilor sale [ale copilului] este cel mai de preţ dar pe care i-l puteţi face.

Aletha Solter, „Bebeluşul meu înţelege tot“

Când bebeluşul încearcă să se elibereze de tensiune plângând, plânsul în sine devine nevoia, iar el nu se va simţi mai bine până când nu va plânge.

Este important să vă amintiţi că nu înseamnă că sunteţi nişte părinţi nepricepuţi dacă bebeluşul vostru plânge. Se poate ca el să nu aibă nevoie de nimic altceva decât să fie ţinut în braţe şi iubit.

Sper ca aceste informaţii legate de plânsul bebeluşilor vor reuşi să vă elibereze de ideea obsedantă că trebuie să aveţi un bebeluş tăcut pentru a vă simţi încrezători că părinţi.

Aletha Solter, „Bebeluşul meu înţelege tot“