0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Dezvoltare personală
  3. Cărți: Creșterea copiilor
  4. Dăruiește iubirea care vindecă
#LoveDigital Social Media Growth Summit e un eveniment dedicat solopreneurilor, freelancerilor și coach-ilor, care, la fel ca tine, sunt gata să își amplifice prezența și influența în lumea social media.
Alătură-te celor 20+ experți și descoperă cum să-ți mărești impactul pe social media și să-ți crești afacerea online.
Înregistrează-te ACUM
Carte

Dăruiește iubirea care vindecă

Coperta cărții: Dăruiește iubirea care vindecă – Ghid pentru părinți de la editura Herald.
Cartea: Dăruiește iubirea care vindecă – Ghid pentru părinți
Autor: Harville Hendrix, Helen LaKelly Hunt
Editura: Herald
Cumpăr

Ghid pentru părinți

Autor(i): Harville Hendrix, Helen LaKelly Hunt
Editura: Herald
Colecţia: Pas în doi
Anul apariţiei: 2022
Pagini: 496 (14x21 cm)
ISBN:9786069557266
Preţ: 74,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

„Dăruiește iubirea care vindecă“ este un instrument extrem de prețios pentru construirea unei relații durabile și sănătoase cu propriii copii. Părintele conștient, după cum explică autorii, își cunoaște lipsurile (cel mai adesea provocate de o relație defectuoasă cu părinții, în propria copilărie) și este atent ca acestea să nu îi știrbească legătură cu copilul.

Unul dintre aspectele cruciale subliniate de Hendrix este utilizarea dialogului intențional, care s-a dovedit că optimizează comunicarea părinte-copil: folosind tehnica Dialogului Imago-oglindire-validare-empatizare -, părintele nu întâmpină problemele copilului prin critici sau acuzații, ci prin disponibilitatea de a asculta și de a-i recunoaște emoțiile așa cum sunt, nu așa cum consideră părintele că ar trebui să fie.

Printre conceptele pe care Harville și Helen ni le prezintă în volumul lor se numără:

  • Imago – partenerul-fantasmă – pe care mintea noastră inconștientă îl construiește pornind de la imaginea celor pe care i-am iubit în copilărie –, care ne-a călăuzit în căutarea unui partener de viață.
  • Părinții minimizatori și maximizatori – stilurile defensive care influențează ceea ce spunem și modul în care interacționam cu propriii copii.
  • Un proces parental care ne ajută să punem capăt „ciclului rănirii“ – perpetuarea rănilor pe care le-am primit în copilărie – pe măsură ce ne creștem copiii.

Adevărul profund transformator pe care îl dezvăluie Harville Hendrix și Helen LaKelly Hunt este că, urmărindu-și conștient reacțiile față de comportamentul și manifestările copilului, părinții pot învăța de la el, descoperind propriile „puncte de vindecare“.

Tratându-i pe cei mici cu respect și înțelegere, părinții îi încurajează să fie ei înșiși și să se cunoască în profunzime.

Un instrument remarcabil de îmbunătățire a relațiilor părinte-copil.

Booklist

Plină de idei uimitoare și sugestii practice […] O recomand tuturor părinților.

Jerry M. Lewis, medic cercetător psihiatru, Timberlawn Research Foundation, Dallas

Nu se numără printre cărțile obișnuite de creștere a copilului […] O lucrare care te pune pe gânduri.

Library Journal