0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Dezvoltare personală
  3. Cărţi: Creşterea copiilor
  4. Dăruieşte iubirea care vindecă
Carte

Dăruieşte iubirea care vindecă

Dăruieşte iubirea care vindecă. Editura Herald
CumpărDetalii carte

Ghid pentru părinţi

Autor(i): Harville Hendrix, Helen LaKelly Hunt
Editura: Herald
Colecţia: Pas în doi
Anul apariţiei: 2016
Pagini: 496 (14x21 cm)
Preţ: 49,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

„Dăruieşte iubirea care vindecă“ este un instrument extrem de preţios pentru construirea unei relaţii durabile şi sănătoase cu propriii copii. Părintele conştient, după cum explică autorii, îşi cunoaşte lipsurile (cel mai adesea provocate de o relaţie defectuoasă cu părinţii, în propria copilărie) şi este atent ca acestea să nu îi ştirbească legătură cu copilul.

Unul dintre aspectele cruciale subliniate de Hendrix este utilizarea dialogului intenţional, care s-a dovedit că optimizează comunicarea părinte-copil: folosind tehnica Dialogului Imago-oglindire-validare-empatizare -, părintele nu întâmpină problemele copilului prin critici sau acuzaţii, ci prin disponibilitatea de a asculta şi de a-i recunoaşte emoţiile aşa cum sunt, nu aşa cum consideră părintele că ar trebui să fie.

Printre conceptele pe care Harville şi Helen ni le prezintă în volumul lor se numără:

  • Imago – partenerul-fantasmă – pe care mintea noastră inconştientă îl construieşte pornind de la imaginea celor pe care i-am iubit în copilărie –, care ne-a călăuzit în căutarea unui partener de viaţă.
  • Părinţii minimizatori şi maximizatori – stilurile defensive care influenţează ceea ce spunem şi modul în care interacţionam cu propriii copii.
  • Un proces parental care ne ajută să punem capăt „ciclului rănirii“ – perpetuarea rănilor pe care le-am primit în copilărie – pe măsură ce ne creştem copiii.

Adevărul profund transformator pe care îl dezvăluie Harville Hendrix şi Helen LaKelly Hunt este că, urmărindu-şi conştient reacţiile faţă de comportamentul şi manifestările copilului, părinţii pot învăţa de la el, descoperind propriile „puncte de vindecare“.

Tratându-i pe cei mici cu respect şi înţelegere, părinţii îi încurajează să fie ei înşişi şi să se cunoască în profunzime.

Un instrument remarcabil de îmbunătăţire a relaţiilor părinte-copil.

Booklist

Plină de idei uimitoare şi sugestii practice […] O recomand tuturor părinţilor.

Jerry M. Lewis, medic cercetător psihiatru, Timberlawn Research Foundation, Dallas

Nu se numără printre cărţile obişnuite de creştere a copilului […] O lucrare care te pune pe gânduri.

Library Journal