0 titluri

Tel: 0722.940.581

 1. Acasă
 2. Cărți: Dezvoltare personală
 3. Cărți: Creșterea copiilor
 4. Educație fără constrângeri
Carte

Educație fără constrângeri

Coperta cărții: Educație fără constrângeri – Să ne eliberăm copii de suprasolicitarea performanței de la editura Herald.
Cartea: Educație fără constrângeri – Să ne eliberăm copii de suprasolicitarea performanței
Autor: Dr. Michael Thompson,
Editura: Herald
Cumpăr

Să ne eliberăm copii de suprasolicitarea performanței

Autor(i): Dr. Michael Thompson,
Editura: Herald
Colecţia: Parentaj
Anul apariţiei: 2019
Pagini: 400 (13x20 cm)
ISBN:9789731117775
Preţ: 47,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Presiunea exercitată asupra elevilor de a excela la școală și de a intra la cele mai bune facultăți nu a fost niciodată mai intensă. În această nouă carte, renumitul autor al bestseller-ului „Crescându-l pe Cain“ se adresează obsesiei actuale pentru performanța copiilor, furnizând un răspuns profund uman.

„Cum a fost la școală?“ Aceste cuvinte conțin suma dorințelor părinților de a ști ce învață și ce experimentează copiii lor la școală în fiecare zi. Copiii ar putea să nu dezvăluie foarte multe, dar psihologul Michael Thompson ne sugerează că răspunsurile le vom putea găsi dacă știm să citim indiciile și - tot atât de important - dacă ne amintim propriile noastre experiențe din perioada școlii.

Școala, ne amintește Thompson, ocupă mai mult timp din viața diurnă a unui copil decât orele petrecute acasă; iar școala nu este plină doar de studiu, ci și de emoție umană: bucurie, frică, invidie, iubire, mânie, sexualitate, plictiseală, competitivitate.

Prin intermediul interviurilor detaliate, al studiilor de caz și al jurnalelor elevilor trimise prin e-mail, inclusiv ale propriilor săi copii, Thompson aruncă o lumină asupra profundei călătorii psihologice antrenată de școală, o călătorie pe care trebuie să o parcurgă toți copiii pentru a crește și a se dezvolta, fie că sunt elevi de nota zece sau repetenți. Cei mai mulți dintre noi ne amintim această călătorie, dar copiii noștri trebuie să o parcurgă în ritmul lor.

În relatări care sunt pe rând tulburătoare, șocante, înălțătoare și pline de inspirație, vedem elevi făcând față realității bogat structurate a vieții lor, născocind propriile strategii unice pentru a supraviețui și înflori la școală.

Pentru părinți, această carte este o fereastră către peisajul emoțional ascuns al zilelor de școală și trimite către răspunsurile pe care ni le dorim și de care totodată ne temem pe măsură ce căutăm să ne ajutăm copiii să reușească la școală și în viață.

Construind o punte între lumea copilului și cea a adultului și fiind formulată în tonul plin de compasiune al vocii de psiholog și de tată a lui Thompson, „Educație fără constrângeri“ ne arată cum să ascultăm adevărul experiențelor copiilor noștri - și cum să ne încredem în ei, cum să-i iubim și cum să-i lăsăm, în cele din urmă, să se dezvolte singuri. Este o carte crucială pentru epoca noastră agitată, o sursă ideală pentru familiile care se luptă să supraviețuiască în circumstanțele actuale.

Modul cum descrie Michael Thompson viața interioară a copiilor stresați din prezent este remarcabil - caustic, dar și foarte obiectiv. Părinții care vor citi această carte se vor privi pe ei înșiși și pe copiii lor într-un fel cu totul nou. Cartea aceasta poate produce o reală schimbare în viața copiilor de azi.

Anthony E. Wolf, Ph.D., autorul cărții „Mom, Jason’s Breathing on Me!“

O carte directă, plină de compasiune și extraordinar de onestă despre acele lucruri care modelează cu adevărat viețile copiilor. Prin propriile sale intuiții înțelepte și utile, Michael Thompson ne face să ne aducem aminte, să vizualizăm și să înțelegem complexitățile emoționale, sociale și educaționale ale universului școlar în care copiii noștri trăiesc, cresc și, nu rareori, se zbat. Aceasta este o carte pentru părinții care doresc cu adevărat să înțeleagă și să ajute - convingătoare, reconfortantă și valoroasă.

Perri Klass, M.D., co-autor al cărții „Quirky Kids“

Michael Thompson a scris o carte cu totul aparte. Pentru toți părinții care se simt neajutorați fiindcă nu mai înțeleg zbaterile de zi cu zi ale copiilor lor, „Educație fără constrângeri“ este un adevărat cadou, ajutându-i să vadă viața prin ochii tinerilor. Cu intuițiile tranșante pe care numai Michael Thompson le poate oferi, el ne poartă într-o călătorie pe care puțini adulți au întreprins-o vreodată.

Rachel Simmons, autoare a cărții „Odd Girl Out: The Hidden Culture of Aggression în Girls“

Cuprinsul cărţii: „Educație fără constrângeri“

 • Prefață de Otilia Mantelers
 • Mulțumiri
 • Introducere
 • Dacă dai crezare vorbelor copiilor
 • Un loc al adevărului. O zi la școală. Viața Helenei
 • Copii cu răspunderi. Miracolul dezvoltării
 • A avea succes. Pasiune, politică și perseverență
 • Dezastru și renaștere. Călătorii definite prin luptă
 • La naiba, nu! Călătorii definite prin sfidare și disperare
 • Tranziții și schimbări de direcție
 • „Numai de și-ar aduce aminte“
 • Demența admiterii. Acapararea ultimului an de liceu
 • Înțelepciunea supremă
 • Epilog
 • Despre autori
 • Bibliografie