0 titluri

Tel: 0722.940.581

 1. Acasă
 2. Cărţi: Dezvoltare personală
 3. Cărţi: Creşterea copiilor
 4. Educaţie fără constrângeri
Carte

Educaţie fără constrângeri

Educaţie fără constrângeri. Editura Herald
CumpărDetalii carte

Să ne eliberăm copii de suprasolicitarea performanţei

Autor(i): Dr. Michael Thompson
Editura: Herald
Colecţia: Parentaj
Anul apariţiei: 2016
Pagini: 400 (13x20 cm)
Preţ: 43,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Presiunea exercitată asupra elevilor de a excela la şcoală şi de a intra la cele mai bune facultăţi nu a fost niciodată mai intensă. În această nouă carte, renumitul autor al bestseller-ului „Crescându-l pe Cain“ se adresează obsesiei actuale pentru performanţa copiilor, furnizând un răspuns profund uman.

„Cum a fost la şcoală?“ Aceste cuvinte conţin suma dorinţelor părinţilor de a şti ce învaţă şi ce experimentează copiii lor la şcoală în fiecare zi. Copiii ar putea să nu dezvăluie foarte multe, dar psihologul Michael Thompson ne sugerează că răspunsurile le vom putea găsi dacă ştim să citim indiciile şi - tot atât de important - dacă ne amintim propriile noastre experienţe din perioada şcolii.

Şcoala, ne aminteşte Thompson, ocupă mai mult timp din viaţa diurnă a unui copil decât orele petrecute acasă; iar şcoala nu este plină doar de studiu, ci şi de emoţie umană: bucurie, frică, invidie, iubire, mânie, sexualitate, plictiseală, competitivitate.

Prin intermediul interviurilor detaliate, al studiilor de caz şi al jurnalelor elevilor trimise prin e-mail, inclusiv ale propriilor săi copii, Thompson aruncă o lumină asupra profundei călătorii psihologice antrenată de şcoală, o călătorie pe care trebuie să o parcurgă toţi copiii pentru a creşte şi a se dezvolta, fie că sunt elevi de nota zece sau repetenţi. Cei mai mulţi dintre noi ne amintim această călătorie, dar copiii noştri trebuie să o parcurgă în ritmul lor.

În relatări care sunt pe rând tulburătoare, şocante, înălţătoare şi pline de inspiraţie, vedem elevi făcând faţă realităţii bogat structurate a vieţii lor, născocind propriile strategii unice pentru a supravieţui şi înflori la şcoală.

Pentru părinţi, această carte este o fereastră către peisajul emoţional ascuns al zilelor de şcoală şi trimite către răspunsurile pe care ni le dorim şi de care totodată ne temem pe măsură ce căutăm să ne ajutăm copiii să reuşească la şcoală şi în viaţă.

Construind o punte între lumea copilului şi cea a adultului şi fiind formulată în tonul plin de compasiune al vocii de psiholog şi de tată a lui Thompson, „Educaţie fără constrângeri“ ne arată cum să ascultăm adevărul experienţelor copiilor noştri - şi cum să ne încredem în ei, cum să-i iubim şi cum să-i lăsăm, în cele din urmă, să se dezvolte singuri. Este o carte crucială pentru epoca noastră agitată, o sursă ideală pentru familiile care se luptă să supravieţuiască în circumstanţele actuale.

Modul cum descrie Michael Thompson viaţa interioară a copiilor stresaţi din prezent este remarcabil - caustic, dar şi foarte obiectiv. Părinţii care vor citi această carte se vor privi pe ei înşişi şi pe copiii lor într-un fel cu totul nou. Cartea aceasta poate produce o reală schimbare în viaţa copiilor de azi.

Anthony E. Wolf, Ph.D., autorul cărţii „Mom, Jason`s Breathing on Me!“

O carte directă, plină de compasiune şi extraordinar de onestă despre acele lucruri care modelează cu adevărat vieţile copiilor. Prin propriile sale intuiţii înţelepte şi utile, Michael Thompson ne face să ne aducem aminte, să vizualizăm şi să înţelegem complexităţile emoţionale, sociale şi educaţionale ale universului şcolar în care copiii noştri trăiesc, cresc şi, nu rareori, se zbat. Aceasta este o carte pentru părinţii care doresc cu adevărat să înţeleagă şi să ajute - convingătoare, reconfortantă şi valoroasă.

Perri Klass, M.D., co-autor al cărţii „Quirky Kids“

Michael Thompson a scris o carte cu totul aparte. Pentru toţi părinţii care se simt neajutoraţi fiindcă nu mai înţeleg zbaterile de zi cu zi ale copiilor lor, „Educaţie fără constrângeri“ este un adevărat cadou, ajutându-i să vadă viaţa prin ochii tinerilor. Cu intuiţiile tranşante pe care numai Michael Thompson le poate oferi, el ne poartă într-o călătorie pe care puţini adulţi au întreprins-o vreodată.

Rachel Simmons, autoare a cărţii „Odd Girl Out: The Hidden Culture of Aggression în Girls“

Cuprinsul cărţii: „Educaţie fără constrângeri“

 • Prefaţă de Otilia Mantelers
 • Mulţumiri
 • Introducere
 • Dacă dai crezare vorbelor copiilor
 • Un loc al adevărului. O zi la şcoală. Viaţa Helenei
 • Copii cu răspunderi. Miracolul dezvoltării
 • A avea succes. Pasiune, politică şi perseverenţă
 • Dezastru şi renaştere. Călătorii definite prin luptă
 • La naiba, nu! Călătorii definite prin sfidare şi disperare
 • Tranziţii şi schimbări de direcţie
 • „Numai de şi-ar aduce aminte“
 • Demenţa admiterii. Acapararea ultimului an de liceu
 • Înţelepciunea supremă
 • Epilog
 • Despre autori
 • Bibliografie