0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Dezvoltare personală
  3. Cărţi: Creşterea copiilor
  4. Fii de partea mea!
Carte

Fii de partea mea!

Fii de partea mea!. Editura Curtea Veche
CumpărDetalii carte

Mic tratat de suportare a hormonilor la adolescenţi

Autor(i): Mirela Retegan, Liviana Tane
Editura: Curtea Veche
Anul apariţiei: 2018
Pagini: 144 (13x20 cm)
Preţ: 32,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Când am început să lucrăm la volumul de faţă, ne-am imaginat că ştim totul despre ei. Nu facem toţi acelaşi lucru? Nu presupunem că, doar pentru că am fost cândva la vârsta lor, suntem deţinătorii adevărului absolut şi nimic nu ne poate surprinde când e vorba despre copiii noştri adolescenţi? Că avem răspunsuri la orice întrebare?

Poate că cea mai mare surpriză pe care ne-a rezervat-o experienţa „Fii de partea mea!“ a fost să ne demonstreze cât de departe suntem de cele care eram acum 20-25 de ani şi câte straturi de ignoranţă despart lumea noastră de lumea lor de azi.

Cum să le poată pătrunde pe toate o voce în formare? Cum să mai putem să ne ascultăm unii pe alţii dacă nu le îndepărtăm împreună, cu răbdare, unul câte unul?

„Fii de partea mea“ a fost antidotul suficienţei noastre, a fost oglinda pe care ne-au pus-o în faţă cele câteva zeci de tineri cu care am stat de vorbă pe parcursul scrierii acestei cărţi. Nu ne-a plăcut mereu ce am văzut în reflexia ei, dar, oricât de dureros de profundă ar fi fost experienţa, am reuşit să o ducem până la capăt doar ca să ne bucurăm pe deplin de rezultat.

Ne-am amintit că înainte să ştim trebuie să aflăm, că înainte să răspundem trebuie să ascultăm şi că înainte să cerem trebuie să oferim ceea ce ne dorim cu toţii cel mai mult: încredere.

Cartea de faţă este cel mai elaborat exerciţiu de încredere la care am fost provocate vreodată. El ne-a condus acolo de unde ar trebui să ne tragem mereu energia creativă: la vârsta întrebărilor, a căutărilor şi a certitudinilor absolute. Ne-am regăsit vocea adolescenţei şi le am dăruit-o lor, celor care trăiesc azi această vârstă. Sperăm să-i ajute să pătrundă mai uşor straturile de ignoranţă care-i despart, uneori fără voie, de adulţii care-i iubesc.

„Fii de partea mea! Mic tratat de suportare a hormonilor la adolescenţi“ nu e scrisă de cercetători, dar e rezultatul unor experimente complexe. Nu pune probleme, dar oferă răspunsuri…

Pentru părintele care încă se enervează în faţa uşii închise a camerei în care copilul îşi ascunde universul şi îşi cere răspicat dreptul la intimitate, cartea este un bilet de călătorie în timp. Respiră adânc şi aminteşte-ţi de tine la vârsta pe care o are azi copilul tău.

Pentru adolescentul care alege să tacă atunci când părintele îi pune întrebări (nu există vreun adolescent care să nu fie convins că adulteza este cea mai grea limbă de pe planetă, pe care n-o s-o vorbească niciodată pentru că, fireşte, el n-o să fie aşa când o să fie mare!), cartea este un dicţionar.

Pentru toţi ceilalţi, cartea este o cerere de prietenie. Pentru că indiferent dacă te regăseşti într-o categorie sau în cealaltă, cu siguranţă eşti parte din lumea adolescenţilor. Fără să ştii, fără să vrei sau fără să fii mereu conştient de asta, devii model, influenţezi decizii, schimbi vieţi.

Alege să „Fii de partea mea!“