0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Dezvoltare personală
  3. Cărți: Creșterea copiilor
  4. Manualul părinților cu privire la drepturile copiilor în România
Carte

Manualul părinților cu privire la drepturile copiilor în România

Autor(i): Dana Barbu
Editura: Integral
Anul apariţiei: 2000
Pagini: 304 (17x24 cm)
Preţ: 50,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Cartea are în vedere inclusiv noile modificări aduse de la data de 1 iulie 2016 O.U.G. nr. 111/2010 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor, noile modificări aduse de la data de 11 august 2016 Legii nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului și Legii nr. 273/2004 privind procedura adopției, precum și Statutul elevului intrat în vigoare la data de 22 septembrie 2016.

Copiii au drepturi! Oriunde s-ar afla – acasă, în instituții de îngrijire, la scoală sau oriunde în societate - drepturile copiilor există! Părinții, familiile și cei care lucrează cu copiii trebuie să le cunoască.

Ba mai mult, orice cetățean trebuie să știe de existenta acestor drepturi!

Există multe situații în care chiar și simplul cetățean are o responsabilitate față de copil cum sunt cazurile în care un copil se află în pericol precum abuzul sau neglijența; cu toate că polițiștii și judecătorii sunt cei care aplică legea, toată lumea (în special cine lucrează cu copiii) are obligația să raporteze astfel de cazuri de abuz sau neglijență îndreptate asupra copiilor!

Un drept care este de necunoscut sau de neînțeles celui ce poate beneficia de el este fără de folos. Și dacă adulții sunt singurii răspunzători pentru deciziile pe care le iau și pentru informațiile pe care le dețin, pentru copii avem o răspundere mult mai mare pentru că ei depind de noi, adulții de azi, devenind chiar o obligație aceea de a cunoște drepturile copilului având astfel posibilitatea de a înțelege ce i se cuvine unui copil, de a cunoaște când și cum să solicităm acordarea unei facilități legale și de ști când îi este încălcat un drept și cum trebuie acționat pentru a-l apăra.

Această carte dă șansa părinților, viitorilor părinți și tuturor celor ce iubesc și au în grijă un copil precum educatori, învățători, profesori, asistenți sociali sau bone să-și întregească bagajul de cunoștințe cu privire la copil, pe lângă cele ce țin de sănătatea sa, de dezvoltarea sa, de psihicul său, și cu cele din domeniul juridic pentru a-i putea oferi cea mai bună creștere și educație.

De asemenea, cartea poate fi extrem de utilă celor ce activează în domeniul drepturilor copilului pentru o radiografie a acestora la acest moment, dar și tuturor celor ce își doresc să cunoască într-un mod unitar domeniul drepturilor copilului din România.