0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Dezvoltare personală
  3. Cărți: Creșterea copiilor
  4. Orhideea și păpădia
#LoveDigital Social Media Growth Summit e un eveniment dedicat solopreneurilor, freelancerilor și coach-ilor, care, la fel ca tine, sunt gata să își amplifice prezența și influența în lumea social media.
Alătură-te celor 20+ experți și descoperă cum să-ți mărești impactul pe social media și să-ți crești afacerea online.
Înregistrează-te ACUM
Carte

Orhideea și păpădia

De ce există copii cu probleme de dezvoltare și cum pot toți copiii să crească frumos

Autor(i): Dr. W. Thomas Boyce,
Editura: Publica
Anul apariţiei: 2019
Pagini: 384 (14x20 cm)
Preţ: 55,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

În extraordinara sa carte, Tom Boyce explorează copilul-păpădie (robust, rezilient, sănătos) care este capabil să supraviețuiască și să înflorească în majoritatea situațiilor, și copilul-orhidee (sensibil, susceptibil, fragil) care, dacă are parte de o susținere adecvată, poate să înflorească la fel de mult, dacă nu chiar mai mult decât alți copii.

Copiii-orhidee, ne asigură Boyce, nu sunt niște păpădii ratate; sunt o altă categorie de copii, cu sensibilități și calități speciale, care au nevoie să fie crescuți și educați în feluri speciale.

În „Orhideea și păpădia“, Boyce ne arată cum să înțelegem sensibilitățile unice, marile dificultăți și remarcabilele talente ale acestor copii.

Boyce vorbește despre cum și-a croit drum, timp de aproape 40 de ani, în domeniul cercetării pediatriei, lucrând în studiile sale cu copii suferind de diverse tulburări și explorând marile sale descoperiri despre cum alcătuirea genetică și mediul modelează comportamentul.

El notează că anumite variante ale genelor cresc predispoziția unei persoane la depresie, anxietate, tulburare hiperkinetică cu deficit de atenție și comportamente antisociale, sociopate sau violente.

Însă în loc să considere această genă „de risc“ ca fiind o slăbiciune, Boyce schimbă modul în care ne raportăm la fragilitatea umană, dovedind că, deși aceste gene „rele“ pot crea probleme, în situația și mediul adecvate, pot să ducă la apariția unor copii care nu doar că se descurcă mai bine decât înainte, dar care își depășesc cu mult colegii.

„Orhideea și păpădia“ oferă speranță și deschide drumul spre succes pentru părinți, profesori, psihologi și experți în dezvoltarea copilului – categorii care se confruntă cu copii dificili.

Această carte se bazează pe cercetări de ultimă oră care pot să schimbe viața atâtor copii și a adulților care-i iubesc.