0 titluri

Tel: 0722.940.581

 1. Acasă
 2. Cărţi: Dezvoltare personală
 3. Cărţi: Creşterea copiilor
 4. Părinţii şi tehnologia digitală
Carte

Părinţii şi tehnologia digitală

Părinţii şi tehnologia digitală. Editura Herald
CumpărDetalii carte

Cum să creşti generaţia conectată

Autor(i): Dr. John Coleman, Suzie Hayman,
Editura: Herald
Colecţia: Parentaj
Anul apariţiei: 2018
Pagini: 304 (13x20 cm)
Preţ: 36,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

În prezent copiii se nasc cu abilităţi digitale şi cresc într-o epocă în care reţelele sociale şi comunicarea online reprezintă norma.

Această carte este un ghid indispensabil pentru părinţii care au senzaţia că se lupta să ţină pasul, prin faptul că abordează problemele cu care tinerii şi familiile acestora se confruntă în această lume a tehnologiei moderne.

Suzie Hayman, consilier de parentaj, îşi uneşte forţele cu respectatul psiholog John Coleman. Împreună, aceştia analizează provocările şi posibilităţile oferite de starea de permanentă conectare la internet.

Scopul celor doi experţi este să ajute părinţii să ia hotărâri cu privire la modul în care comunică, să stabilească limite şi să impună reguli. Rezultatul este un set de instrumente pentru părinţi, care au astfel la dispoziţie sugestii, strategii şi tehnici menite să le înlesnească navigarea prin lumea digitală, precum şi protejarea copiilor.

Părinţii şi tehnologia digitală este o lectură esenţială pentru toţi părinţii şi educatorii, precum şi pentru cei care se ocupă, prin profesia lor, de copii şi adolescenţi şi doresc să obţină tot ce este mai bun din viaţă şi tehnologia modernă într-o familie sigură, în care fiecare comunică, petrece timp împreună cu ceilalţi şi se bucură cu ei.

Epoca digitală a adăugat un nou strat de anxietate la datoria de părinte. Ne îngrijorăm din orice, întrebându-ne dacă este bine să lăsăm copiii mici să joace jocuri pe telefoanele noastre prea mult timp şi cum să creştem adolescenţi care nu-şi iau ochii de la ecrane, total absorbiţi de reţelele de socializare, jocuri video violente şi pornografie online.

Dar panica neajutorată e cea mai neinspirată modalitate posibilă de a face faţă situaţiei. Suzie Hayman şi John Coleman ne oferă o evaluare liniştitoare şi realistă a riscurilor şi beneficiilor lumii digitale, explicându-ne cum să creştem copii echilibraţi şi sănătoşi, care să ştie să folosească în cel mai bun mod ceea ce li se oferă, evitând capcanele.

Deidre Sanders, redactor al unei rubrici care răspunde cititorilor în ziarul The Sun

Aceasta este o carte foarte inedită şi importantă, care explorează îngrijorările părinţilor şi oportunităţile pe care epoca digitală le oferă copiilor lor. Ea explorează, de asemenea, dezvoltarea copilului şi adolescentului în relaţie cu tehnologia. Este o lectură obligatorie pentru părinţii care încearcă să se descurce cu educarea copiilor şi cu găsirea unui loc pentru tehnologie în familia lor şi în dezvoltarea copiilor.

Sir Cary Cooper, profesor în cadrul Manchester Business School, Universitatea din Manchester, şi Preşedinte RELATE

Sunt încântat să susţin şi să recomand „Părinţii şi tehnologia digitală“. Autorii oferă sfaturi pragmatice care pornesc de la o bază sănătoasă a psihologiei copilului. Cartea aceasta va contribui în mod real la calmarea temerilor şi la un mai bun control al abuzurilor.

Sir Richard Tilt, membru în Consiliul de administraţie al The Internet Watch Foundation

Autorii aduc vaste cunoştinţe şi experienţe legate de acest subiect. Cartea va ajuta părinţii, bunicii şi copiii să înţeleagă cum să gestioneze lumea digitală.

Benita Refson, OBE, preşedintă a Place2Be

Cartea aceasta este o resursă excelentă. Este un ghid comprehensiv, doldora de informaţii factuale şi de sfaturi. În această epocă a tehnologiei digitale, cred că este o lectură esenţială pentru părinţi şi specialişti.

Pip Jaffa, OBE, director general al Comisiei de parentaj din Irlanda de Nord

Cuprinsul cărţii: „Părinţii şi tehnologia digitală“

 • Părinţii şi tehnologia digitală
 • Aprecieri pentru Părinţii şi tehnologia digitală
 • Mulţumiri
 • Introducere
 • Ce ne spun părinţii despre îngrijorările lor
 • Impactul lumii digitale asupra familiei
 • Ameninţările reale ale lumii digitale
 • Oportunităţile lumii digitale
 • Dezvoltarea copilului şi tehnologia
 • Dezvoltarea adolescentului şi tehnologia
 • Parentajul pozitiv
 • Importanţa comunicării
 • Coparentajul – tehnologia digitală atunci când familia ta e separată
 • O strategie digitală de familie
 • Anexă: Mai mult ajutor, susţinere şi informaţie