0 titluri

Tel: 0722.940.581

 1. Acasă
 2. Cărți: Dezvoltare personală
 3. Cărți: Creșterea copiilor
 4. Părinții și tehnologia digitală
Carte

Părinții și tehnologia digitală

Coperta cărții: Părinții și tehnologia digitală – Cum să crești generația conectată de la editura Herald.
Cartea: Părinții și tehnologia digitală – Cum să crești generația conectată
Autor: Dr. John Coleman, Suzie Hayman,
Editura: Herald
Cumpăr

Cum să crești generația conectată

Autor(i): Dr. John Coleman, Suzie Hayman,
Editura: Herald
Colecţia: Parentaj
Anul apariţiei: 2018
Pagini: 304 (13x20 cm)
ISBN:9789731116464
Preţ: 36,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

În prezent copiii se nasc cu abilități digitale și cresc într-o epocă în care rețelele sociale și comunicarea online reprezintă norma.

Această carte este un ghid indispensabil pentru părinții care au senzația că se lupta să țină pasul, prin faptul că abordează problemele cu care tinerii și familiile acestora se confruntă în această lume a tehnologiei moderne.

Suzie Hayman, consilier de parentaj, își unește forțele cu respectatul psiholog John Coleman. Împreună, aceștia analizează provocările și posibilitățile oferite de starea de permanentă conectare la internet.

Scopul celor doi experți este să ajute părinții să ia hotărâri cu privire la modul în care comunică, să stabilească limite și să impună reguli. Rezultatul este un set de instrumente pentru părinți, care au astfel la dispoziție sugestii, strategii și tehnici menite să le înlesnească navigarea prin lumea digitală, precum și protejarea copiilor.

Părinții și tehnologia digitală este o lectură esențială pentru toți părinții și educatorii, precum și pentru cei care se ocupă, prin profesia lor, de copii și adolescenți și doresc să obțină tot ce este mai bun din viață și tehnologia modernă într-o familie sigură, în care fiecare comunică, petrece timp împreună cu ceilalți și se bucură cu ei.

Epoca digitală a adăugat un nou strat de anxietate la datoria de părinte. Ne îngrijorăm din orice, întrebându-ne dacă este bine să lăsăm copiii mici să joace jocuri pe telefoanele noastre prea mult timp și cum să creștem adolescenți care nu-și iau ochii de la ecrane, total absorbiți de rețelele de socializare, jocuri video violente și pornografie online.

Dar panica neajutorată e cea mai neinspirată modalitate posibilă de a face față situației. Suzie Hayman și John Coleman ne oferă o evaluare liniștitoare și realistă a riscurilor și beneficiilor lumii digitale, explicându-ne cum să creștem copii echilibrați și sănătoși, care să știe să folosească în cel mai bun mod ceea ce li se oferă, evitând capcanele.

Deidre Sanders, redactor al unei rubrici care răspunde cititorilor în ziarul The Sun

Aceasta este o carte foarte inedită și importantă, care explorează îngrijorările părinților și oportunitățile pe care epoca digitală le oferă copiilor lor. Ea explorează, de asemenea, dezvoltarea copilului și adolescentului în relație cu tehnologia. Este o lectură obligatorie pentru părinții care încearcă să se descurce cu educarea copiilor și cu găsirea unui loc pentru tehnologie în familia lor și în dezvoltarea copiilor.

Sir Cary Cooper, profesor în cadrul Manchester Business School, Universitatea din Manchester, și Președinte RELATE

Sunt încântat să susțin și să recomand „Părinții și tehnologia digitală“. Autorii oferă sfaturi pragmatice care pornesc de la o bază sănătoasă a psihologiei copilului. Cartea aceasta va contribui în mod real la calmarea temerilor și la un mai bun control al abuzurilor.

Sir Richard Tilt, membru în Consiliul de administrație al The Internet Watch Foundation

Autorii aduc vaste cunoștințe și experiențe legate de acest subiect. Cartea va ajuta părinții, bunicii și copiii să înțeleagă cum să gestioneze lumea digitală.

Benita Refson, OBE, președintă a Place2Be

Cartea aceasta este o resursă excelentă. Este un ghid comprehensiv, doldora de informații factuale și de sfaturi. În această epocă a tehnologiei digitale, cred că este o lectură esențială pentru părinți și specialiști.

Pip Jaffa, OBE, director general al Comisiei de parentaj din Irlanda de Nord

Cuprinsul cărţii: „Părinții și tehnologia digitală“

 • Părinții și tehnologia digitală
 • Aprecieri pentru Părinții și tehnologia digitală
 • Mulțumiri
 • Introducere
 • Ce ne spun părinții despre îngrijorările lor
 • Impactul lumii digitale asupra familiei
 • Amenințările reale ale lumii digitale
 • Oportunitățile lumii digitale
 • Dezvoltarea copilului și tehnologia
 • Dezvoltarea adolescentului și tehnologia
 • Parentajul pozitiv
 • Importanța comunicării
 • Coparentajul – tehnologia digitală atunci când familia ta e separată
 • O strategie digitală de familie
 • Anexă: Mai mult ajutor, susținere și informație