0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Dezvoltare personală
  3. Cărţi: Creşterea copiilor
  4. Stimularea inteligenţei emoţionale a adolescenţilor
Carte

Stimularea inteligenţei emoţionale a adolescenţilor

Stimularea inteligenţei emoţionale a adolescenţilor. Editura
CumpărDetalii carte

Autor(i): Dr. Maurice J. Elias, Steven E. Tobias, Dr. Brian S. Friedlander
Editura: Curtea Veche
Colecţia: Familia la Curtea Veche
Anul apariţiei: 2003
Pagini: 296 (13x20 cm)
Preţ: 19,27 Lei
Disponibilitate: în stoc

În lumea în care trăim, copiii se maturizează mult mai repede decât s-a petrecut vreodată.

Adolescenţii sunt expuşi tentaţiilor de tot felul, iar acest context îi predispune la greşeli. Ei ajung să încalce regulile nu pentru că sunt „copii răi“, ci pentru că nu sunt pregătiţi să facă faţă multitudinii de experienţe care sunt trăite pentru prima oară.

Intenţia acestei cărţi este de a-i pregăti pe părinţi să-şi joace cât mai bine rolurile pe care trebuie să le adopte în creşterea copiilor lor. Căci un părinte nu trebuie să fie doar cel mai bun prieten al adolescentului; el este de asemenea instanţa care-i impune reguli, ancora de care se agaţă şi, uneori, chiar „personajul negativ“.

E de dorit ca un părinte să fie dispus să se transforme oricând în confident, bun ascultător, conspirator sau partener de distracţii al copilului.

Cultivarea inteligenţei emoţionale de o parte şi de alta este în fapt cel mai important aspect al unei relaţii iubitoare, bazate pe încredere şi sinceritate. Capcana cea mai frecventă este aceea că părinţii se concentrează cu precădere pe rezultatele şcolare, pe performanţele intelectuale ale copiilor lor. În fapt, identitatea şi viitorul adolescenţilor sunt determinate de bunăstarea lor emoţională şi spirituală.

Această carte înţeleaptă, practică, plină de umor vă oferă mijloace şi strategii de a stabili o relaţie părinte-adolescent plină de înţelegere şi bucurie.