0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Psihologie
  3. Strategii de suport pentru o alimentație sănătoasă la adolescenți
Carte

Strategii de suport pentru o alimentație sănătoasă la adolescenți

Strategii de suport pentru o alimentație sănătoasă la adolescenți. Editura ASCR
Cumpăr
Autor(i): Marijn Stok, Diana Tăut, Catrinel Crăciun, Lavinia Damian,
Editura: ASCR
Anul apariţiei: 2013
Pagini: 78 (16x24 cm)
Preţ: 20,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Cartea abordează tematica obiceiurilor alimentare ale adolescenților și efortul acestora de a face față tentațiilor culinare într-un mediu suprasaturat de oferte.

Sunt ilustrate modalitățile prin care adolescenții pot utiliza strategii eficiente de autoreglare a comportamentului alimentar sănătos și modul în care părinții pot contribui la acest proces.

Un colectiv de cercetători în psihologia sănătății de la Universitatea „Babeș-Bolyai“, Cluj-Napoca, a participat, împreună cu cercetători din Olanda, Belgia, Danemarca, Finlanda, Germania, Marea Britanie, Polonia și Portugalia, la proiectul european comun, „Tentația de a mânca moderată de factori individuali și de mediu și instrumente de auto-reglare“ (TEMPEST).

Informațiile despre tentațiile alimentare și modul în care adolescenții și le gestionează au la bază date provenite de la 15.000 de adolescenți (dintre care 1.401 din România).

Cartea oferă părinților, consilierilor și adolescenților, într-un limbaj accesibil, informații fundamentate științific despre cum pot fi implementate strategiile de suport pentru o alimentație sănătoasă în rândul tinerilor.

Sunt propuse o serie de exerciții care pot fi realizate de către adolescenți acasă sau la școală, singuri sau împreună cu grupul de prieteni sau sub coordonarea profesorului interesat de educația pentru sănătate.