0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Religie
  3. Cărți: Creștinism
  4. Cele mai vechi texte despre Apostolul Andrei
Carte

Cele mai vechi texte despre Apostolul Andrei

Cele mai vechi texte despre Apostolul Andrei. Editura Vremea
Cumpăr
Autor(i): Cristian Bădiliță,
Editura: Vremea
Anul apariţiei: 2015
Pagini: 175 (14x20 cm)
Preţ: 33,70 Lei
Disponibilitate: în stoc

Aceasta este o colecție cu cele mai vechi texte despre Apostolul Andrei, prezentate și traduse de Cristian Bădiliță.

Ne place să-l invocăm pe apostolul Andrei, patron al României, dar până acum nu s-au tradus textele fundamentale despre el.

Volumul de față pune la dispoziția cititorilor români, de toate confesiunile, pentru prima dată în cultura noastră, cele mai vechi texte despre fratele lui Petru, „cel dintâi chemat“, conform tradiției înrădăcinate în „Evanghelia după Ioan“.

Volumul cuprinde un studiu amplu despre figura apostolului în Noul Testament, în Faptele lui Andrei, Faptele lui Andrei și ale lui Mathias, Faptele lui Petru și ale lui Andrei, hagiografia lui Grégoire de Tours, precum și în tradițiile folclorice românești.

Partea a doua conține traducerea, însoțită de cca 250 note explicative și comentarii, a Minunilor fericitului Andrei de Grégoire de Tours (sec. VI).

Partea a treia prezintă ediția latină a hagiografiei lui Grégoire de Tours.

Volumul beneficiază de 34 planșe formidabile, realizate de marele artist Marian Zidaru, precum și de o paginare cu totul aparte, datorată directoarei Editurii Vremea, Silvia Colfescu.

Avem de-a face așadar cu o adevărată carte-album, un cadou ideal nu doar pentru numeroșii „sfinți Andrei“ din România, ci pentru oricine este interesat de veritabila tradiție creștină.

Meritul principal în concretizarea acestui proiect îi aparține doamnei Filofteia Pally, directoarea Complexului Muzeal Golești, județul Argeș, care, împreună cu doamna Malvine Mocenco, m-a însoțit în această nouă aventură patristico-etnologică.

De altfel, volumul face parte din planul de cercetare al Muzeului Golești.

Cuprinsul cărţii: „Cele mai vechi texte despre Apostolul Andrei“

  • Ce știm cu adevărat despre apostolul Andrei?
  • Notă asupra volumului
  • Despre minunile fericitului Andrei
  • Note
  • Liber de miraculis beati Andreae apostoli