0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Religie
  3. Cărți: Creștinism
  4. Despre cinstirea Sfintelor Icoane
Carte

Despre cinstirea Sfintelor Icoane

Despre cinstirea Sfintelor Icoane. Editura Univers Enciclopedic Gold
Cumpăr
Autor(i): Abu Qurra
Editura: Univers Enciclopedic Gold
Colecţia: Historia Religiorum
Anul apariţiei: 2012
Pagini: 188 (13x20 cm)
Preţ: 25,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

De-a lungul întregii sale istorii, experiența religioasă a omenirii dobândește un contur palpabil în strânsă legătură cu arta, reprezentări artistice sau simboluri religioase încărcate cu sensuri și semnificații conceptuale, dincolo de atributele estetice, constituind un fundament esențial în comunicarea de precepte și structuri doctrinare.

Adeseori reprezentările artistice au fost percepute ca forme arhetipale care concentrează, prin simplificare, prin abstractizare sau prin stilizare, percepții ale universului credinței sau ale lumii ca areal în care irumpe, se comunică cu tărie Sacrul.

Expresia artistică religioasă, prin plasticitatea ei, prin modulațiile ei convenționale sau mai puțin convenționale, a slujit ca instrument de comunicare, de cunoaștere nu doar pentru structurile religioase elevate.

O întâlnim în întreaga gamă a manifestărilor religioase încă din preistorie. În reprezentarea artistică religioasă, conținutul și valoarea noetică fiind palpabile, întrepătrunderea cuvântului nerostit, reprezentat artistic, și a percepției vizuale facilitează o mai mare accesibilitate a mesajului religios.

Înțelegerea acestuia are loc la nivel discursiv și sentimental, iar transpunerea lui în planul trăirii deschide largi posibilități de participare la profunzimea lui. Iar icoana creștină însumează prin excelență toate aceste valențe.