0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Religie
  3. Cărți: Creștinism
  4. Despre numele divine. Teologia mistică
Carte

Despre numele divine. Teologia mistică

Despre numele divine. Teologia mistică. Editura Polirom
Cumpăr
Autor(i): Sf. Dionisie Areopagitul,
Editura: Polirom
Colecţia: Biblioteca medievală
Anul apariţiei: 2018
Pagini: 368 (13x20 cm)
Preţ: 44,95 Lei
Disponibilitate: în stoc

Acest volum propune o nouă traducere a două tratate din corpusul areopagitic, atribuit în mod tradițional discipolului convertit de apostolul Pavel în Areopag, dar pe care exegeza modernă îl situează după Conciliul de la Calcedon.

„Despre numele divine“ este un text fundamental pentru înțelegerea relației dintre istoria filozofiei grecești târzii și tradiția teologiei creștine. El îmbină concepția neoplatonică a unui principiu nenumit – mai presus de tot ce există și de tot ce poate fi gândit – cu tradiția revelației creștine, în care Dumnezeu se arată și vorbește despre sine.

Astfel, tratatul explică cum anume „cel nenumit“ poate primi toate numele posibile, mai cu seamă pe acelea prin care el însuși s-a numit pe sine în Scripturi, rămânând, cu toate acestea, necunoscut și fără nume.

„Teologia mistică“ este contrapartea discursului despre numele divine. Această scriere arată că Dumnezeu se lasă cunoscut nu numai prin toate lucrurile, ci și prin necunoaștere, prin suprimarea tuturor numelor.

Cuprinsul cărţii: „Despre numele divine. Teologia mistică“

  • Introducere
  • Despre numele divine
  • Teologia mistică
  • Note
  • Glosar de termeni grecești
  • Bibliografie