0 titluri

Tel: 0722.940.581

 1. Acasă
 2. Cărți: Religie
 3. Cărți: Creștinism
 4. Despre suflet și Înviere – Despre Învățătura Creștină
Carte

Despre suflet și Înviere – Despre Învățătura Creștină

Coperta cărții: Despre suflet și Înviere – Despre Învățătura Creștină de la editura Herald.
Cartea: Despre suflet și Înviere – Despre Învățătura Creștină
Autor: Sf. Grigorie de Nyssa,
Editura: Herald
Cumpăr
Autor(i): Sf. Grigorie de Nyssa,
Editura: Herald
Colecţia: Spiritualitate creștină
Anul apariţiei: 2020
Pagini: 224 (13x20 cm)
ISBN:9789731117966
Preţ: 30,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

„Despre suflet și înviere“ abordează doctrina despre existența sufletului conformă cu învățătura Sfintei Scripturi, constituindu-se într‑o apărare a adevărurilor și a tradițiilor Bisericii cu privire la învierea trupurilor.

„Despre credința creștină“ este una dintre cele mai importante opere ale Sf. Grigore de Nyssa, dacă nu chiar cea mai însemnată.

Ea abordează aspectele principale ale învățăturii religioase: cauza păcatului, scopul și motivul întrupării lui Dumnezeu, răscumpărarea, botezul, Euharistia și raportul dintre recompensă și pedeapsă.

Câți l‑au primit pe El, zice Evanghelia despre cei născuți din nou, acelora le‑a dat putere să se facă fii ai lui Dumnezeu.

Sf. Grigorie de Nyssa

Dumnezeu nu poate fi învinuit pentru relele existente, căci El e făcătorul celor ce există, nu al celor ce nu există. El a creat vederea, nu orbirea; a creat virtutea, nu lipsa ei. El a făgăduit binele suprem drept răsplată celor ce viețuiesc după virtute, dar fără să silească firea omenească sau să îl târască pe om înspre bine împotriva voinței lui, ca pe un obiect însuflețit.

Și dacă cineva, pe vreme senină, și‑ar îndrepta privirile spre Soare, iar apoi și‑ar închide pleoapele nevrând să mai privească, oare poate Soarele fi învinuit pentru orbirea acestuia?

Sf. Grigorie de Nyssa

Întrucât lumea spirituală exista mai înainte de lumea sensibilă și deoarece Cârmuitorul a dat fiecăreia dintre puterile îngerești câte o sarcină spre purtarea de grijă și rânduirea lumii, Ziditorul a făcut o făptură în care a pus icoana puterii cerești; această ființă este omul. Și a pus în el frumusețe dumnezeiască, a pus natura spirituală înzestrată cu o putere nespusă.

Sf. Grigorie de Nyssa

Să cercetăm bunăoară tot ceea ce privește bunătatea lui Dumnezeu. Și ce mărturie a bunătății poate fi mai tare decât a se întrupa și a căuta să aducă înapoi pe cel dezertat la dușman, fără ca firea Lui neschimbătoare și neclintită în virtute să se întineze prin atingerea cu firea schimbătoarea a voinței omenești?

Sf. Grigorie de Nyssa

Cuprinsul cărţii: „Despre suflet și Înviere – Despre Învățătura Creștină“

 • CUVÂNT-ÎNAINTE
 • DESPRE SUFLET ȘI ÎNVIERE
  • Notă introductivă
  • Despre suflet și Înviere
 • DESPRE ÎNVĂȚĂTURA CREȘTINĂ
  • Notă introductivă
  • Prefață
  • Despre învățătura creștină
 • INDEX