0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Biografii
  3. Ei l-au cunoscut pe Părintele Arsenie Boca
Carte

Ei l-au cunoscut pe Părintele Arsenie Boca

Autor(i): * * *
Editura: Meteor Press
Colecţia: Religie (Ed. Meteor Press)
Anul apariţiei: 2015
Pagini: 128 (13x20 cm)
Preţ: 15,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Sunt oameni, unii dintre ei contemporani și cu noi, care au avut binecuvântarea de a-l întâlni pe Părintele Arsenie Boca pe vremea când Sfântul Ardealului se afla aievea printre oameni.

L-au cunoscut personal, i-au ascultat cuvintele, au venit la el cu necazurile lor, i-au simțit ajutorul neîntârziat și i-au putut spune tot ce au avut pe suflet la modul direct, aflându-se într-o strânsă legătură ucenic-duhovnic. Alții l-au întâlnit de câteva ori în viață, însă aceste amintiri sunt foarte vii și neperimate.

În această carte am dorit să cuprindem o serie de referințe ale celor contemporani cu Părintele Arsenie încă din vremea anilor de școală (de la liceul din Brad, de pildă, unde îl are coleg de bancă pe viitorul preot Petru Boldor), a studenției (cum ar fi colegul său de bancă din timpul studiilor de la Facultatea de Teologie de la Sibiu, pr. Teodor Bodogae) sau a începutului activității sale misionare (după cum regăsim în anumite articole din acea vreme ale pr. acad. Dr. Dumitru Stăniloae), precum și din vremea prigoanei comuniste, până la mutarea sa la cele veșnice.

În deschidere am înserat și autobiografia Părintelui, document din 1945, cea mai amplă ca informație în ceea ce privește viața și activitatea sa de până atunci, exact așa cum reiese din ceea ce el însuși a dorit să lase despre sine.

În final am adăugat și câteva dintre sfaturile Părintelui Arsenie Boca rostite cu diferite ocazii, pentru a-l simți și mai prezent pe Părinte în sufletul nostru, însetat după cuvânt cu putere multă și ajutor în tot ceea ce facem în viața de zi cu zi, ca pregătire pentru viața veșnică.