0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Religie
  3. Cărți: Creștinism
  4. Evanghelia eseniană
Carte

Evanghelia eseniană

Evanghelia eseniană. Editura Orfeu 2000
Cumpăr
Autor(i): * * *
Editura: Orfeu 2000
Anul apariţiei: 2006
Pagini: 304 (13x20 cm)
Preţ: 35,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

În 1928, Edmond Bordeaux Szekely a publicat traducerea cărții întâi a „Evangheliei eseniene“ sub titlul „Evanghelia eseniană a păcii“. Aceasta cuprinde numai o treime din manuscrisul aramaic descoperit de el în Arhivele Secrete ale Vaticanului.

Versiunea englezească a acestei prime cărți a apărut în 1937 și de atunci micul volum a călătorit în lumea întreagă, a fost tradus în numeroase limbi, câștigând în fiecare an tot mai mulți cititori.

După aproape cincizeci de ani au apărut Cartea a doua: „Cărțile necunoscute ale esenienilor“ și Cartea a treia: „Manuscrisele pierdute ale Fraternității eseniene“.

În 1981, a fost publicată postum, respectând cerințele doctorului Edmond Bordeaux Szekely, Cartea a patra: „Învățăturile Celui Ales“. Aceasta cuprinde un alt fragment al manuscrisului care, în aramaică, se află în Arhivele Secrete ale Vaticanului, iar în slavonă, în Biblioteca Habsburgilor din Viena.

Lucrarea de față cuprinde textul integral al celor patru cărți apărute ca volume separate sub egida International Biogenic Society.

Stilul poetic al traducătorului însuflețește frumoasele cuvinte ale Domnului Iisus și ale bătrânilor înțelepți din frăția eseniană.