0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Religie
  3. Cărți: Creștinism
  4. Sfântul și cultul sfinților
Carte

Sfântul și cultul sfinților

Autor(i): Anton Caragea
Editura: Herald
Colecţia: Logos
Anul apariţiei: 2009
Pagini: 304 (13x20 cm)
Preţ: 30,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Filosofii și oratorii au căzut în uitare; poporul nici măcar nu cunoaște numele împăraților și ale generalilor lor; dar toată lumea știe numele martirilor, mai bine decât pe cele ale prietenilor.

Teodoret, episcop de Cyr

Cuvintele episcopului Teodoret ne prezintă o situație care nu s‑a schimbat din secolul al V-lea, când el scria, până în zilele noastre.

Numele și personalitatea sfinților sunt o permanență și astăzi, bisericile le poartă numele, icoanele și statuile lor stau la loc de cinste în biserici, calendarul cuprinde sărbători legate de viață, moartea sau minunile sfinților.

Cultul sfinților este atât de înrădăcinat în religia creștină încât cu greu ne‑o putem imagina fără aceste prezențe familiare.

Cine sunt însă aceste personaje stranii, care reușesc să scape de condiția umană, care capătă drepturi și puteri neobișnuite, care primesc dreptul de intercesiune și care după o viață neobișnuită, de mărturie pentru Christos, devin un punct de întâlnire între Cer și Pământ?

Aceasta este marea întrebare la care încercăm să găsim un răspuns în lucrarea de față: cine sunt sfinții, ce înseamnă cultul sfinților, care este istoria lor?