0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Religie
  3. Cărţi: Creştinism
  4. Sfântul şi cultul sfinţilor
Carte

Sfântul şi cultul sfinţilor

Sfântul şi cultul sfinţilor. Editura Herald
CumpărDetalii carte

Autor(i): Anton Caragea
Editura: Herald
Colecţia: Logos
Anul apariţiei: 2009
Pagini: 304 (13x20 cm)
Preţ: 30,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Filosofii şi oratorii au căzut în uitare; poporul nici măcar nu cunoaşte numele împăraţilor şi ale generalilor lor; dar toată lumea ştie numele martirilor, mai bine decât pe cele ale prietenilor.

Teodoret, episcop de Cyr

Cuvintele episcopului Teodoret ne prezintă o situaţie care nu s‑a schimbat din secolul al V-lea, când el scria, până în zilele noastre.

Numele şi personalitatea sfinţilor sunt o permanenţă şi astăzi, bisericile le poartă numele, icoanele şi statuile lor stau la loc de cinste în biserici, calendarul cuprinde sărbători legate de viaţă, moartea sau minunile sfinţilor.

Cultul sfinţilor este atât de înrădăcinat în religia creştină încât cu greu ne‑o putem imagina fără aceste prezenţe familiare.

Cine sunt însă aceste personaje stranii, care reuşesc să scape de condiţia umană, care capătă drepturi şi puteri neobişnuite, care primesc dreptul de intercesiune şi care după o viaţă neobişnuită, de mărturie pentru Christos, devin un punct de întâlnire între Cer şi Pământ?

Aceasta este marea întrebare la care încercăm să găsim un răspuns în lucrarea de faţă: cine sunt sfinţii, ce înseamnă cultul sfinţilor, care este istoria lor?