0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Dezvoltare personală
  3. Un strop de eternitate
Carte

Un strop de eternitate

Un strop de eternitate. Editura Curtea Veche
CumpărDetalii carte

Autor(i): Jacques Salomé
Editura: Curtea Veche
Colecţia: Seria Jacques Salomé
Anul apariţiei: 2018
Pagini: 287 (20x13 cm)
Preţ: 33,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Viaţa este un şir de miracole nemaiauzite…

Jacques Salomé

Dincolo de tăcerea care îl învăluie astăzi, Jacques Salomé continuă să dea viaţă unor proiecte noi, să lucreze solul fertil pe care l-a cultivat cu atâta grijă până acum, să iasă neobosit în întâmpinarea cititorilor lui.

Mai mult ca niciodată, freamătă în el urgenţa de a-şi transmite învăţămintele, convingerile, tandreţea. Cuplul, legăturile dintre părinţi şi copii, bucuria lecturii şi voluptatea scrisului, îmbătrânirea, încercările, schimbarea: sunt tot atâtea teme pe care le abordează cu luciditate şi intensitate în textele inedite care alcătuiesc această carte, pe jumătate jurnal intim, pe jumătate eseu luminos.

Fără odihnă, purtat de o pasiune care nu se dezminte, acest mare comunicator încearcă încă o dată să lărgească fiecare spaţiu, fiecare clipă de viaţă pentru ca acolo să se sălăşluiască… un strop de eternitate.

Reguli de igienă relaţională, o scrisoare furioasă către hoţii de poşete, sfaturi pentru părinţii copiilor care nu vor să doarmă singuri, gânduri despre iubire şi cuplu în era comunicării şi a consumului, mărturisiri despre boală şi traumă, amintiri despre mamele de altădată şi despre un om care făcea pe arborele – toate îşi găsesc locul în paginile aceleiaşi cărţi, într-o armonie care pentru autorul ei pare a fi principiu de viaţă şi ritm al respiraţiei.

Cu „Un strop de eternitate“, Jacques Salomé aruncă o privire înapoi: lirică, afectuoasă, plină de modestie şi recunoştinţă. Scrisă cu savoir şi cu saveur, cartea pare construită pe o dinamică a înălţării: de la o sinteză a principalelor teme şi metode din cariera psihoterapeutului, trece prin autobiografie şi se sfârşeşte într-o scriitură distilată, rarefiată, pură, cumva străină de timp şi apropiată de o eternitate spre care ne întredeschidem împreună cu autorul. Şi primim din ea un strop, de citit pe nerăsuflate.