0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Dezvoltare personală
  3. Superuman
Carte

Superuman

Viața la limitele capacității mentale și fizice

Autor(i): Rowan Hooper
Editura: Publica
Anul apariţiei: 2019
Pagini: 384 (14x21 cm)
Preţ: 55,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Cartea scrisă de biologul evoluționist Rowan Hooper este o cercetare impresionantă a unor abilități umane ieșite din comun și o reflecție asupra potențialului uman pe care ne lasă acestea să îl întrevedem.

  • În 1997, un alergător de cursă lungă pe nume Yiannis Kouros a alergat 302 kilometri în 24 de ore.
  • Akira Haraguchi, un japonez în vârstă de 60 de ani din Tokyo, poate să recite primele 100 000 de zecimale ale numărului Pi.
  • John Nunn a fost admis la Oxford University la 15 ani, fiind cel mai tânăr student din ultimii 500 de ani.
  • În urma unui atac comis de fostul ei soț, Carmen Tarleton a rămas cu răni pe 80% din corp. Unul dintre chirurgii care au operat-o a spus că rănile ei „nu se compară cu nimic din ce am văzut“. După trei luni în care a stat în comă, după numeroase grefe de piele și un transplant de față reușit, Tarleton și-a revenit și în prezent este speaker motivațional.

Ce înseamnă să ai abilități excepționale?

Și de ce este nevoie pentru a ajunge acolo?

De ce unele persoane reușesc lucruri mărețe, iar altele, nu, în ciuda eforturilor lor?

Ce potențial are specia umană?

Biologul evoluționist Rowan Hooper are răspunsuri la aceste întrebări. În „Superuman“ acesta devine un ghid al realizărilor umane de excepție – pornind de la interviuri cu „superoameni“ și cu cei care au studiat cazurile lor, Hooper analizează factorii psihologici și genetici ai performanței de excepție.

Studiile lui sunt motivante și diverse, dezvăluind realizări care implică anduranță, putere, inteligență și memorie.

„Superuman“ este o celebrare fascinantă, revelatoare și motivantă pentru oricine a simțit vreodată că ar putea să facă ceva ieșit din comun, pentru cei care vor să aibă succes și pentru oricine este interesat de posibilitățile grandioase ale umanității.

Este o carte nemaipomenită, extrem de antrenantă. Mă doare să recunosc că nu voi fi niciodată un superom. Ce dezamăgire.

Margaret Atwood, autoarea cărții „Povestea slujitoarei“, bestseller New York Times

O carte pe care cu greu o poți lăsa din mână. Hooper este un om de știință neprețuit – se exprimă cu ușurință, este elocvent și amuzant. Mesajul pe care-l transmite această carte optimistă, inteligentă și valoroasă este că toți avem un potențial mai mare decât ne dăm seama. Una dintre cele mai antrenante lecturi din ultima vreme.

The London Times

Diversitatea activităților și abilităților umane despre care scrie Rowan Hooper în cartea sa este uimitoare și motivantă. Ea amintește încă odată de adaptabilitatea incomparabilă a creierului și a corpului uman, ca rezultat al evoluției. M-am întrebat deseori de ce altceva mai este capabil omul. Cât de departe putem ajunge? Și nu în ultimul rând, cum ne putem asigura că specia umană va supraviețui suficient de mult pentru a-și împlini tot potențialul? Cartea este captivantă de la început până la sfârșit.

Philip Pullman, autorul trilogiei „Materiile întunecate“, bestseller New York Times