0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Diverse
  3. Ce-ți pasă ție de părerile altora?
Carte

Ce-ți pasă ție de părerile altora?

Ce-ți pasă ție de părerile altora?. Editura Publica

Alte aventuri ale unui personaj ciudat așa cum i-au fost povestite lui Ralph Leighton

Autor(i): Richard P. Feynman, Ralph Leighton
Editura: Publica
Anul apariţiei: 2014
Pagini: 296 (14x20 cm)
Preţ: 37,57 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


Aproximativ jumătate dintre aceste 21 de scurte eseuri colocviale tratează participarea directă a lui Feynman la ancheta întreprinsă după dezastrul navetei spațiale Challenger.

El se distribuie în rolul unui detectiv îndrăzneț și, relatând la persoana întâi singular, ne lasă mereu să surprindem lucrurile importante pe care el le are de spus despre siguranța zborului și lipsa de comunicare din interiorul NASA.

O anexă prezintă alarmantele sale observații tehnice despre fiabilitatea navetei sau despre lipsa ei.

Celelalte povestiri sunt, în cea mai mare parte, o colecție indistinctă de conferințe internaționale, condimentate cu mici anecdote.

Dar două eseuri ating autentice profunzimi emoționale: omagiul adus tatălui său, care l-a învățat să cultive un sentiment de mirare, și relatarea poveștii sale de iubire cu prima lui soție (care a murit).

În această miscelanee postumă, fizicianul teoretician Feynman ne înfățișează sporadic și spiritul său aventuros, care i-a captivat pe cititorii cărții Surely, You Must Be Joking, Mr. Feynman!

Publishers Weekly

Unul dintre cei mai mari fizicieni din secolul XX, Richard Feynman, avea o nepotolită sete de aventură și un talent fără pereche de a spune poveștile din viața lui. „Ce-ți pasă ție de părerile altora?“ este ultima moștenire literară a lui Feynman, redactată împreună cu prietenul și colegul său percuționist, Ralph Leighton.

Printre numeroasele lui istorisiri – unele amuzante, altele profund emoționante – o cunoaștem pe prima soție a lui Feynman, Arlene, care l-a învățat misterul ireductibil al iubirii pe când se stingea într-un pat de spital, în timp ce el lucra în apropiere la fabricarea bombei atomice, în Los Alamos.

Ni se mai oferă, de asemenea, o fascinantă relatare a anchetei desfășurate după explozia navetei spațiale Challenger din 1986 și retrăim momentul în care Feynman a dezvăluit cauza dezastrului printr-un experiment elegant: scufundând un inel de cauciuc într-un pahar cu apă de la gheață și scoțându-l apoi, deformat.

New York Book Review

Glasul lui Feynman își face auzit ecoul aspru și direct în aceste pagini.

James Gleick, autorul cărții „Isaac Newton“