0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Politică
  3. Cărți: Manipulare
  4. Noile haine ale propagandei
Carte

Noile haine ale propagandei

Autor(i): Călin Hentea,
Editura: Paralela 45
Colecţia: Total
Anul apariţiei: 2017
Pagini: 480 (13x20 cm)
Preţ: 39,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Fie că se vor numi într-un fel sau altul, fie că vor recurge la metode mai dure sau mai subtile, încercările de influențare în masă ale unora față de alții se vor plasa pe un trend ascendent atât în lumea militară, cât și în cea civilă din viitorul imediat predictibil.

Oamenii politici, militarii, comercianții, managerii, toți vor căuta metode și soluții cât mai eficiente și eficace potrivit cerințelor lor pentru a-și rezolva mai bine, mai repede și mai ieftin problemele.

Calin Hentea

Autorul oferă cititorului român o lucrare care aduce nu numai o nouă perspectivă, dar și o altă haină pentru propagandă.

Acest lucru este meritoriu și datorită faptului că abuzul de propagandă făcut de regimurile totalitare de dreapta (nazismul, fascismul, legionarismul etc.) sau de stânga (comunismul) a condus la demonetizarea atât a conceptului, cât și a practicii.

Propaganda are astăzi conotații negative, iar termenul este ocolit sau utilizat pentru a discredita adversarii politici, atât în mediul intern cât și în cel internațional.

Curajul și originalitatea gândirii domnului Călin Hentea sunt evidente fie și numai datorită faptului că prin demersul său științific a încercat reabilitarea unui concept multisecular: propaganda.

Desigur aceasta nu este și singura soluție. Prima a fost în sfera operațională, unde structurile militare angajate în conflicte sau rezolvarea unor crize au trebuit să găsească soluții pentru a evita ca ceea ce se făcea din punct de vedere al informării opiniei publice interne și internaționale să fie confundat cu mult hulita activitate de propagandă. Așa s-au născut structurile de relații publice, PSYOPS, INFO-OPS, comunicare strategică etc.