0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Ştiinţă
  3. Cărţi: Economie
  4. Despre economie, cu şi fără formule
Carte

Despre economie, cu şi fără formule

Despre economie, cu şi fără formule. Editura Curtea Veche
CumpărDetalii carte

Autor(i): Lucian Croitoru
Editura: Curtea Veche
Colecţia: Profit
Anul apariţiei: 2017
Pagini: 536 (15x23 cm)
Preţ: 75,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Deşi pare întotdeauna la îndemână, înţelepciunea din proverbe şi zicători are un mare duşman în conjuncturile imediate.

Contrar aşteptărilor, în momentele de răscruce, cum este şi criza economică actuală, oamenii nu apelează la înţelepciune.

În timpul crizelor este multă confuzie şi incertitudine, iar credinţele şi teoriile urmate înainte de criză sunt găsite vinovate şi repudiate, iar înţelepciunea este uitată.

Lucian Croitoru

De aproape zece ani, de când recesiunea a lovit şi economia românească, mii şi mii de texte cu subiect economic au ajuns la cunoştinţa marelui public. Multe având la bază o metodă de analiză bazată pe… metafore, şi nu pe cifre. Cu atât mai puţin pe expresii matematice, adică pe acele reprezentări care le oferă specialiştilor chei de decriptare a subtilelor raporturi dintre politicile monetare, politicile fiscale, pe de o parte, şi măsurile de austeritate şi decizia politică, pe de altă parte.

Dar această carte, în pofida formulelor, nu se adresează în exclusivitate specialiştilor, ceea ce o face deosebită. Paginile de analiză şi de reflecţie economică şi filozofică, marcate adesea de obstinaţia de a demonstra că oamenii sunt liberi cu adevărat dacă se bucură şi de libertate economică şi că prosperitatea este efectul libertăţii pieţelor financiare – iar acestea sunt doar două dintre crezurile ireductibile ale autorului –, se adresează în egală măsură şi celor care, neavând nonşalanţa formulelor matematice, au nonşalanţa ideilor.