0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Știință
  3. Cărți: Economie
  4. Lilith și demonii capitalului
Carte

Lilith și demonii capitalului

Economia pe canapeaua lui Freud

Autor(i): Tomáš Sedláček, Oliver Tanzer,
Editura: Publica
Colecţia: Co-lecția de economie
Anul apariţiei: 2017
Pagini: 384 (20x14 cm)
Preţ: 49,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

„Lilith și demonii capitalului“ este o carte care disecă sistemul nostru economic și arată că este profund tulburat și bolnav.

Mulți cred că economia funcționează după legile logicii și rațiunii. Dimpotrivă. Economia este mereu zguduită de noi crize, iar actorii ei – bancheri centrali, directori, politicieni – acționează adesea în baza unor iluzii, psihoze și tulburări de personalitate.

Cine vrea să înțeleagă cu adevărat economia trebuie să o privească prin lentila terapeutică.

Tomáš Sedláček și Oliver Tanzer pun economia noastră să se întindă pe canapea și ajung la concluzii surprinzătoare, dar și tulburătoare.

De zeci de ani specialiștii încearcă să explice crizele economice moderne prin logică și matematică complexă. Dar defectele sistemului nostru economic nu au mai nimic de-a face cu cifrele și modelele.

Economia noastră suferă de o serie întreagă de boli: infiltrarea principiului concurenței în viețile noastre provoacă cicluri economice maniacale și depresive, dependența maladivă de jocuri de noroc pe piețele financiare și strategiile cleptomane de câștig destabilizează societatea. Motivele trebuie scoase la iveală.

Această carte conține un diagnostic al acestor tulburări și propuneri de tratament.

Tomáš Sedláček, autorul succesului de librărie „Economia binelui și a răului“, și Oliver Tanzer, senior editor la Die Furche, pun economia să se întindă pe canapea și descoperă lucruri alarmante.

„Lilith și demonii capitalului“ este o analiză a manifestărilor parapsihologice ale sistemului nostru economic, care explică „lucruri neobișnuite, într-o vreme neobișnuită“ și care arată nivelul profund de tulburare la care a ajuns acesta.

În locul unei abordări clasice, Tomáš Sedláček și Oliver Tanzer preferă să pună sub semnul întrebării sistemele și mecanismele economice, îndemnând către o schimbare sistemică a proceselor din societate, dar și a viziunii indivizilor, una fără cealaltă fiind de neînchipuit.

Echipa Marfin Bank