0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Știință
  3. Cărți: Economie
  4. Lumea e rotundă
Carte

Lumea e rotundă

Lumea e rotundă. Editura Publica

Pericole ascunse pentru economia globală

Autor(i): David M. Smick
Editura: Publica
Anul apariţiei: 2009
Pagini: 336 (14x21 cm)
Preţ: 52,98 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


„Lumea e rotundă“ a primit în 2009 medalia de aur din partea Axiom Business Book Awards, fiind considerată cea mai bună carte despre afaceri internaționale.

„Lumea e rotundă“ este o carte esențială pentru descifrarea unei lumi în care politica și politicile economice se intersectează.

Bestseller confirmat de New York Times și Business Week, în doar un an de zile, „Lumea e rotundă“ a ajuns la cel de-al șaptelea tiraj. Pătrundem, cu ajutorul lui Smick, în spatele culiselor, acolo unde se iau deciziile, fie că e vorba de Europa, de Statele Unite sau de Asia.

În lumea financiară, ne spune autorul acestei cărți, nimic nu se întâmplă liniar. Regula e cea a răsturnărilor de situație: întoarceri și cotituri neașteptate, care adesea au nevoie de milioane de participanți ai pieței pentru a reconsidera adevărurile devenite datate.

Lumea de astăzi nu are o doctrină financiară, și nici măcar vreun set de acorduri informale, cu care să pună ordine într-o criză financiară. În schimb, suntem obligați să bâjbâim și să avansăm milimetric, ca și cum am încerca să facem o operație pe creier complicată cu o mână legată la spate și cealaltă îmbrăcată într-o mănușă de box care nu ni se potrivește. Cartea mea pledează pentru o nouă ordine financiară, aducând și sugestii pentru a supraviețui într-o lume «rotundă».

David M. Smick

„Lumea e rotundă“ este o lectură esențială pentru cei care doresc să înțeleagă funcționarea, politica și pericolele sistemului financiar global. David M. Smick a făcut apel la relațiile și experiențele avute cu mulți dintre jucătorii-cheie din finanțele internaționale pentru a produce o carte revelatoare și ușor de citit, iar rezultatul e unul extraordinar.

Alan Greenspan, fost președinte al Rezervei Federale și autor al bestsellerului „Era Turbulențelor“

David M. Smick înțelege, ca nimeni altul, că piețele financiare internaționale depind de politică și de pasiuni la fel de mult cum depind de politicile financiare. Ceea ce scrie despre unde ne-am aflat și încotro ne îndreptăm merită atenție. Iar felul în care scrie ne provoacă atenția.

Lawrence H. Summers, fost secretar de stat al Trezoreriei SUA

„Lumea e rotundă“. În cel mai bun caz, cu un satelit performant vedem, pe rând, câte o jumătate din ea. David Smick ne-o arată însă în întregul ei: de la Washington până la Beijing, dintr-un capăt în altul.

Peter B. Kenen, Princeton University

Subtilitatea analizei lui David Smick din „Lumea e rotundă“ se explică și prin poziția pe care o ocupă în domeniul financiar, o poziție cu care puțini se pot lăuda.

George Soros, Soros Fund Management