0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Ştiinţă
  3. Cărţi: Economie
  4. Minighid de economie
Carte

Minighid de economie

Minighid de economie. Editura Publica
CumpărDetalii carte

Cum funcţionează economia în lumea reală

Autor(i): Greg Ip
Editura: Publica
Colecţia: Cărţi mici, profituri mari
Anul apariţiei: 2013
Pagini: 272 (12x17 cm)
Preţ: 37,57 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Aceasta nu este o carte pentru doctori în economie, ci pentru cetăţeanul şi investitorul de rând. Am explicat conceptele esenţiale ale economiei de piaţă cu exemple şi analogii din viaţa reală. Am lăsat deoparte jargonul dens şi neatrăgător.

Dar, bineînţeles că în lumea economiei vei da peste acest tip de jargon, aşa că am introdus în majoritatea capitolelor o secţiune intitulată „Printre buruieni“. Prin sintagma „printre buruieni“, mă refer la dedesubturile economiei: date statistice şi limbaj de specialitate.

Nu te speria de aceste secţiuni; sunt o amorsă perfectă pentru oricine intenţionează să urmărească pieţele şi economia în detaliu.

În sfârşit, o carte despre economie care nu-i nici plictisitoare, nici greu de descifrat şi care nu te va face să adormi. Greg Ip ne oferă o înţelegere lucidă şi plăcută a „ştiinţei întunecate“ şi ne dezvăluie felul în care conceptele economice ne influenţează viaţa de zi cu zi.

Burton G. Malkiel, profesor de economie la Universitatea Princeton

„Minighidul de economie“ este o introducere excelentă pentru înţelegerea conceptelor economice de bază şi a ideilor care au modelat economia de piaţă. Este o lectură obligatorie pentru alfabetizarea economică.

Nouriel Roubini

Iată modalitatea perfectă de-a înţelege economia fără mari bătăi de cap. Lumina strălucitoare adusă de Ip luminează locuri umbrite până acum de jargonul celor iniţiaţi şi de formule obscure.

Robert B. Reich, profesor de politici publice la Universitatea Berkeley