0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Știință
  3. Cărți: Economie
  4. Minighid de economie
Carte

Minighid de economie

Minighid de economie. Editura Publica

Cum funcționează economia în lumea reală

Autor(i): Greg Ip
Editura: Publica
Colecţia: Cărți mici, profituri mari
Anul apariţiei: 2013
Pagini: 272 (12x17 cm)
Preţ: 37,57 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


Aceasta nu este o carte pentru doctori în economie, ci pentru cetățeanul și investitorul de rând. Am explicat conceptele esențiale ale economiei de piață cu exemple și analogii din viața reală. Am lăsat deoparte jargonul dens și neatrăgător.

Dar, bineînțeles că în lumea economiei vei da peste acest tip de jargon, așa că am introdus în majoritatea capitolelor o secțiune intitulată „Printre buruieni“. Prin sintagma „printre buruieni“, mă refer la dedesubturile economiei: date statistice și limbaj de specialitate.

Nu te speria de aceste secțiuni; sunt o amorsă perfectă pentru oricine intenționează să urmărească piețele și economia în detaliu.

În sfârșit, o carte despre economie care nu-i nici plictisitoare, nici greu de descifrat și care nu te va face să adormi. Greg Ip ne oferă o înțelegere lucidă și plăcută a „științei întunecate“ și ne dezvăluie felul în care conceptele economice ne influențează viața de zi cu zi.

Burton G. Malkiel, profesor de economie la Universitatea Princeton

„Minighidul de economie“ este o introducere excelentă pentru înțelegerea conceptelor economice de bază și a ideilor care au modelat economia de piață. Este o lectură obligatorie pentru alfabetizarea economică.

Nouriel Roubini

Iată modalitatea perfectă de-a înțelege economia fără mari bătăi de cap. Lumina strălucitoare adusă de Ip luminează locuri umbrite până acum de jargonul celor inițiați și de formule obscure.

Robert B. Reich, profesor de politici publice la Universitatea Berkeley