0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Ştiinţă
  3. Cărţi: Economie
  4. Opriţi această depresiune - ACUM!
Carte

Opriţi această depresiune - ACUM!

Opriţi această depresiune - ACUM!. Editura Publica
CumpărDetalii carte

Autor(i): Paul Krugman
Editura: Publica
Colecţia: Co-lecţia de economie
Anul apariţiei: 2012
Pagini: 304 (14x20 cm)
Preţ: 62,61 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Această carte este despre depresiunea economică în care s-au afundat Statele Unite şi multe alte ţări - o prăbuşire care a intrat de-acum în al cincilea ei an de existenţă şi nu dă semne că s-ar termina prea curând.

Inutil s-o mai spunem, s-au publicat deja numeroase cărţi despre criza financiară din 2008, care a marcat începutul decăderii economice, şi neîndoios că mai sunt încă multe altele în pregătire.

Dar cartea aceasta, cred eu, se deosebeşte de majoritatea celorlalte, pentru că încearcă să dea răspuns unei alte întrebări.

În marea ei majoritate, literatura care-a răsărit ca ciupercile după ploaie în urma dezastrului economic, pune întrebarea: „Cum s-a ajuns la aşa ceva?“ Dimpotrivă, întrebarea mea este: „Şi acum, ce facem?“

Nenorociri se întâmplă mai mereu; istoria omenirii e plină de episoade de acest fel: inundaţii, foamete, cutremure, tsunami.

Dar ceea ce face ca acest dezastru financiar să fie atât de teribil - de fapt ceea ce ar trebui să vă înfurie - este că nimic din toate acestea nu era obligatoriu să se întâmple.

Nu ne-a năpădit nicio molimă de lăcuste; nu ne-am pierdut know-how-ul tehnologic; iar America şi Europa ar trebui să fie mai bogate, şi nu mai sărace, decât în urmă cu cinci ani.

La fel, nici natura dezastrului nu are nimic enigmatic.

În Marea Depresiune liderii aveau o scuză: nimeni nu prea înţelegea, cu adevărat, ce se întâmplă, şi nici cum se poate remedia situaţia.

Însă, liderii din ziua de azi nu mai au această scuză. Avem atât cunoaşterea necesară, cât şi instrumentele de acţiune, pentru a pune capăt acestei suferinţe.

Paul Krugman lansează un manifest, un îndemn pentru reîntoarcerea la valori simple şi fundamentale. Un apel pentru politici conectate la realitate, pentru acţiune, adevăr, cunoaştere şi curaj, în detrimentul lăcomiei, politicianismului şi politicilor de austeritate.

Laurenţiu Pachiu, Managing Partner Pachiu & Associates