0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Știință
  3. Cărți: Economie
  4. Opriți această depresiune - ACUM!
Carte

Opriți această depresiune - ACUM!

Autor(i): Paul Krugman
Editura: Publica
Colecţia: Co-lecția de economie
Anul apariţiei: 2012
Pagini: 304 (14x20 cm)
Preţ: 62,61 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Această carte este despre depresiunea economică în care s-au afundat Statele Unite și multe alte țări - o prăbușire care a intrat de-acum în al cincilea ei an de existență și nu dă semne că s-ar termina prea curând.

Inutil s-o mai spunem, s-au publicat deja numeroase cărți despre criza financiară din 2008, care a marcat începutul decăderii economice, și neîndoios că mai sunt încă multe altele în pregătire.

Dar cartea aceasta, cred eu, se deosebește de majoritatea celorlalte, pentru că încearcă să dea răspuns unei alte întrebări.

În marea ei majoritate, literatura care-a răsărit ca ciupercile după ploaie în urma dezastrului economic, pune întrebarea: „Cum s-a ajuns la așa ceva?“ Dimpotrivă, întrebarea mea este: „Și acum, ce facem?“

Nenorociri se întâmplă mai mereu; istoria omenirii e plină de episoade de acest fel: inundații, foamete, cutremure, tsunami.

Dar ceea ce face ca acest dezastru financiar să fie atât de teribil - de fapt ceea ce ar trebui să vă înfurie - este că nimic din toate acestea nu era obligatoriu să se întâmple.

Nu ne-a năpădit nicio molimă de lăcuste; nu ne-am pierdut know-how-ul tehnologic; iar America și Europa ar trebui să fie mai bogate, și nu mai sărace, decât în urmă cu cinci ani.

La fel, nici natura dezastrului nu are nimic enigmatic.

În Marea Depresiune liderii aveau o scuză: nimeni nu prea înțelegea, cu adevărat, ce se întâmplă, și nici cum se poate remedia situația.

Însă, liderii din ziua de azi nu mai au această scuză. Avem atât cunoașterea necesară, cât și instrumentele de acțiune, pentru a pune capăt acestei suferințe.

Paul Krugman lansează un manifest, un îndemn pentru reîntoarcerea la valori simple și fundamentale. Un apel pentru politici conectate la realitate, pentru acțiune, adevăr, cunoaștere și curaj, în detrimentul lăcomiei, politicianismului și politicilor de austeritate.

Laurențiu Pachiu, Managing Partner Pachiu & Associates