0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Ştiinţă
  3. Cărţi: Economie
  4. Teoria sentimentelor morale
Carte

Teoria sentimentelor morale

Teoria sentimentelor morale. Editura Publica
CumpărDetalii carte

Autor(i): Adam Smith
Editura: Publica
Colecţia: Co-lecţia de economie
Anul apariţiei: 2017
Pagini: 520 (14x21 cm)
Preţ: 55,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Celebru pentru cartea „Avuţia naţiunilor“, tratatul său consacrat economiei de piaţă, Adam Smith a fost considerat mult timp un promotor de frunte al egoismului.

Dar, în prima sa carte, „Teoria sentimentelor morale“, el a cercetat reversul interesului economic egoist: interesul binelui general.

Tratatul clasic al lui Smith promovează idei despre altruism, dreptate şi simpatie, care au căpătat din nou importanţă în afaceri şi în politică, oferind o viziune despre responsabilitatea socială care continuă să fie foarte influentă chiar şi după 250 de ani de la prima ediţie a cărţii.

După o treime din carte, mă captivase. O luam la meciurile de fotbal ale fiicei mele şi o devoram în pauză şi atunci când nu juca fiica mea.

Am început să le citesc cu voce tare fragmente soţiei şi copiilor la cină, sperând să‑i fac să fie interesaţi de ideile lui Smith cu privire la relaţionarea cu alte persoane. […]

„Teoria sentimentelor morale“ a schimbat modul în care priveam oamenii şi, poate cel mai important lucru, a schimbat felul în care mă priveam pe mine. Smith m‑a făcut să fiu conştient de felul în care oamenii interacţionează în moduri pe care nu le observasem până atunci.

El oferă sfaturi atemporale despre cum să ne raportăm la bani, ambiţie, faimă şi moralitate. Îl învaţă pe cititor cum să găsească fericirea, cum să gestioneze succesul şi eşecul material. Descrie calea spre virtute şi bunătate şi motivele pentru care această cale merită urmată.

„Teoria sentimentelor morale“ nu îşi va pierde niciodată valoarea excepţională şi caracterul de actualitate în explorarea înţelegerii dorinţei specifice naturii umane, de a face bine prin simpatie şi pasiune.

Echipa Marfin Bank