0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Educaţie
  3. Cei mai deştepţi copii din lume
Carte

Cei mai deştepţi copii din lume

Cei mai deştepţi copii din lume. Editura
CumpărDetalii carte

şi modelele de învăţământ care i-au format

Autor(i): Amanda Ripley
Editura: Publica
Anul apariţiei: 2016
Pagini: 384 (20x14 cm)
Preţ: 49,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Cei mai privilegiaţi copii din America beneficiază de şcoli cu tehnologie de vârf şi de părinţi bine educaţi. Cu toate astea, au rezultate mai slabe la matematică, de exemplu, decât copiii din alte 27 de ţări.

Pentru a afla motivele, Amanda Ripley însoţeşte trei adolescenţi americani într-un periplu de un an în Finlanda, Coreea de Sud şi Polonia, ţări care au obţinut rezultate net superioare în ultimele decenii.

Autoarea întâlneşte reformatori cu experienţă, elevi care arată ca nişte zombi din cauza lipsei de somn şi un profesor care câştigă 4 milioane de dolari pe an.

Poveştile lor ne aduc speranţă şi claritate şi ne dezvăluie modul în care ţările îşi revoluţionează sălile de clasă şi îi învaţă pe copii să gândească singuri.

Ripley trece dincolo de suprafeţele lucitoare ale unor culturi străine şi reuşeşte să facă propria noastră cultură să arate ciudat de nouă… O carte magistrală.

The New York Review of Books

Cea mai revelatoare analiză pe care am văzut-o vreodată a diferenţelor dintre şcolile din America şi cele din străinătate.

Jay Mathews, editorialist în domeniul educaţiei, The Washington Post

Dacă vă pasă de educaţie, trebuie să citiţi această carte din paginile căreia puteţi afla ce au învăţat trei copii îndrăzneţi de la restul lumii. Cartea lui Ripley ne arată ce putem învăţa despre modul în care să rezolvăm problemele din şcolile noastre. Stilul încântător de a povesti al autoarei a produs concluzii care sunt deopotrivă utile şi inspiratoare.