0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Educație
  3. Cei mai deștepți copii din lume
Carte

Cei mai deștepți copii din lume

Cei mai deștepți copii din lume. Editura Publica

și modelele de învățământ care i-au format

Autor(i): Amanda Ripley
Editura: Publica
Anul apariţiei: 2016
Pagini: 384 (20x14 cm)
Preţ: 49,00 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


Cei mai privilegiați copii din America beneficiază de școli cu tehnologie de vârf și de părinți bine educați. Cu toate astea, au rezultate mai slabe la matematică, de exemplu, decât copiii din alte 27 de țări.

Pentru a afla motivele, Amanda Ripley însoțește trei adolescenți americani într-un periplu de un an în Finlanda, Coreea de Sud și Polonia, țări care au obținut rezultate net superioare în ultimele decenii.

Autoarea întâlnește reformatori cu experiență, elevi care arată ca niște zombi din cauza lipsei de somn și un profesor care câștigă 4 milioane de dolari pe an.

Poveștile lor ne aduc speranță și claritate și ne dezvăluie modul în care țările își revoluționează sălile de clasă și îi învață pe copii să gândească singuri.

Ripley trece dincolo de suprafețele lucitoare ale unor culturi străine și reușește să facă propria noastră cultură să arate ciudat de nouă… O carte magistrală.

The New York Review of Books

Cea mai revelatoare analiză pe care am văzut-o vreodată a diferențelor dintre școlile din America și cele din străinătate.

Jay Mathews, editorialist în domeniul educației, The Washington Post

Dacă vă pasă de educație, trebuie să citiți această carte din paginile căreia puteți afla ce au învățat trei copii îndrăzneți de la restul lumii. Cartea lui Ripley ne arată ce putem învăța despre modul în care să rezolvăm problemele din școlile noastre. Stilul încântător de a povesti al autoarei a produs concluzii care sunt deopotrivă utile și inspiratoare.