0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Educație
  3. Cum se face o teză de licență
Carte

Cum se face o teză de licență

Autor(i): Umberto Eco
Editura: Polirom
Colecţia: Collegium
Anul apariţiei: 2020
Pagini: 264 (13x20 cm)
Preţ: 34,95 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Un îndrumar complet despre cum se scrie o lucrare științifică riguroasă. Studenții, în primul rând cei de la secțiile umaniste, pot afla ce înseamnă teza de licență, cum să-și aleagă tema și să-și organizeze timpul de lucru, cum să întreprindă o cercetare bibliografică și să ordoneze materialul, cum se redactează teza.

Trebuie să trăiți teza ca pe o provocare. Cel ce provoacă sunteți voi: v-ați pus la început o întrebare la care nu știați să răspundeți. Se pune problema să găsiți soluția printr-un număr dat de mutări. Câteodată, teza poate fi trăită și ca o partidă în doi: autorul nu vrea să vă încredințeze taina sa, trebuie să-l luați prin învăluire, să-l interogați cu delicatețe, să-l faceți să vă spună ceea ce nu voia, dar ar fi trebuit să o facă.

Uneori, teza este ca un joc: aveți toate piesele, trebuie doar să le puneți la locul lor. Important este să faceți lucrurile cu plăcere. Iar dacă ați ales un subiect care vă interesează și ați decis să-i dedicați cu adevărat perioada pe care v-ați stabilit-o, vă veți da seama că teza poate fi trăită ca un joc, ca un pariu, ca o vânătoare de comori.

Umberto Eco