0 titluri

Tel: 0722.940.581

 1. Acasă
 2. Cărţi: Dezvoltare personală
 3. Cărţi: Creşterea copiilor
 4. Fenomenul bullying
Carte

Fenomenul bullying

Fenomenul bullying. Editura Herald
CumpărDetalii carte

8 strategii pentru a-i pune capăt

Autor(i): Signe Whitson
Editura: Herald
Colecţia: Psihopractică
Anul apariţiei: 2017
Pagini: 256 (13x20 cm)
Preţ: 35,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

În prezent, mai mult decât oricând, climatul cultural şi social pare să încurajeze cruzimea şi agresivitatea, chiar şi în rândul celor mai tineri. Pe lângă tradiţionalele tachinări din sala de clasa ori de pe terenul de joacă, reţelele de socializare atât de răspândite şi de influente reprezintă un mediu propice pentru atac şi umilinţe.

Deşi din perspectiva adultului aceste incidente „inofensive“ sunt minore şi pot fi trecute cu vederea, pentru victime suferinţa este reală. Uneori, consecinţele actelor de agresiune sunt iremediabile, ducând până la comportamente de auto-vătămare.

Signe Whitson reuşeşte să atragă atenţia asupra agresiunii petrecute în şcoli, la joacă, pe internet, precum şi asupra faptului că schimbarea atitudinii pe care martorii şi victimele o au faţă de agresiune poate combate eficient comportamentele agresive.

Prin exerciţii şi exemple, Whitson demonstrează că adulţii pot învăţa şi implementa numeroase tehnici rapide şi accesibile prin care pot uşura enorm viaţa copiilor.

Acest volum cuprinde 8 strategii de bază pentru părinţi, cadre didactice, consilieri şcolari şi alţi specialişti din domeniul educaţiei. Aplicându-le zi de zi, se poate crea un climat şcolar pozitiv, se poate combate bullying-ul cibernetic şi se sprijină cultivarea competentelor emoţionale şi sociale.

Sunt zile când plâng împreună cu cei care îmi împărtăşesc experienţele prin care au trecut. Sunt şi zile când îi aplaud pe eroii copiilor, adică pe aceia care nu ezită să ia atitudine atunci când observă o agresiune. În majoritatea zilelor însă, mă sperii când văd că faptele de cruzime au devenit omniprezente; agresiunea suferită de tineri rămâne într-adevăr în sufletele lor – uneori toată viaţa –, indiferent dacă fapta s-a petrecut faţă în faţă, pe internet, acasă, la şcoală sau oriunde altundeva.

Atunci de ce aştept cu nerăbdare să vorbesc şi să scriu despre un subiect atât de bogat în acţiuni nemiloase şi suferinţă de durată? Adevărul e că, în afară de lacrimi şi durere, simt ceva şi mai puternic: speranţă.

Bullying-ul nu poate fi redus la un singur comportament sau la o singură formă. De fapt, majoritatea copiilor care agresează folosesc mai multe tactici pentru a-şi supune victimele mai slabe la atacuri. Este folositor pentru adulţi şi copii să cunoască bine metodele variate de bullying, precum şi comportamentele specifice ale agresorilor.

Signe Whitson, „Fenomenul bullying: 8 strategii pentru a-i pune capăt“

Deşi nu a fost mereu considerat o problemă socială serioasă, în ultimele decenii fenomenul bullying a atras tot mai mult atenţia publică, inclusiv în mass-media, şi din ce în ce mai multe acte de violenţă le sunt atribuite victimelor acestui tip de agresiune: focuri de armă, sinucideri şi altele asemenea… O carte despre agresiune a fost întotdeauna o prioritate pentru această colecţie… Umanitatea de care dă dovadă Whitson şi investiţia emoţională sinceră în copii se simt la fiecare pagină. Autoarea ne dă speranţa că nu este nevoie să tolerăm bullying-ul şi că putem face mai mult decât să îl ţinem în frâu: putem să îi punem capăt.

… există agresori de toate felurile. Provin atât din familii cu probleme, cât şi din familii iubitoare, bogate sau cu statut socio-economic precar. Pot sta la pândă, ca băieţii răi, dar, la fel de des, se ascund în văzul tuturor, pretinzând că sunt cei mai buni prieteni ai unui copil. Realitatea este că aproape orice copil îl poate agresa oricând pe un altul. Ca să mă exprim clar: nu există un singur răspuns la întrebarea Cine agresează?…

Signe Whitson, „Fenomenul bullying: 8 strategii pentru a-i pune capăt“

Cuprinsul cărţii: „Fenomenul bullying“

 • Prefaţă
 • Introducere
 • STRATEGIA 1: Recunoaşteţi bullying-ul atunci când îl vedeţi
 • STRATEGIA 2: Construiţi o legătură cu copiii
 • STRATEGIA 3: Opriţi bullying-ul ori de câte ori observaţi că acesta are loc
 • STRATEGIA 4: Ocupaţi-vă în mod direct de problema agresiunii cibernetice
 • STRATEGIA 5: Dezvoltaţi competente sociale şi emoţionale
 • STRATEGIA 6: Transformaţi martorii în prieteni
 • STRATEGIA 7: Oferiţi-le ajutor copiilor care agresează
 • STRATEGIA 8: Perpetuaţi conversaţia
 • Resurse
 • Referinţe