0 titluri

Tel: 0722.940.581

 1. Acasă
 2. Cărți: Dezvoltare personală
 3. Cărți: Creșterea copiilor
 4. Fenomenul bullying
Carte

Fenomenul bullying

Coperta cărții: Fenomenul bullying – 8 strategii pentru a-i pune capăt de la editura Herald.
Cartea: Fenomenul bullying – 8 strategii pentru a-i pune capăt
Autor: Signe Whitson
Editura: Herald
Cumpăr

8 strategii pentru a-i pune capăt

Autor(i): Signe Whitson
Editura: Herald
Colecţia: Psihopractică
Anul apariţiei: 2022
Pagini: 256 (13x20 cm)
ISBN:9789731119304
Preţ: 41,50 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

În prezent, mai mult decât oricând, climatul cultural și social pare să încurajeze cruzimea și agresivitatea, chiar și în rândul celor mai tineri. Pe lângă tradiționalele tachinări din sala de clasa ori de pe terenul de joacă, rețelele de socializare atât de răspândite și de influente reprezintă un mediu propice pentru atac și umilințe.

Deși din perspectiva adultului aceste incidente „inofensive“ sunt minore și pot fi trecute cu vederea, pentru victime suferința este reală. Uneori, consecințele actelor de agresiune sunt iremediabile, ducând până la comportamente de auto-vătămare.

Signe Whitson reușește să atragă atenția asupra agresiunii petrecute în școli, la joacă, pe internet, precum și asupra faptului că schimbarea atitudinii pe care martorii și victimele o au față de agresiune poate combate eficient comportamentele agresive.

Prin exerciții și exemple, Whitson demonstrează că adulții pot învăța și implementa numeroase tehnici rapide și accesibile prin care pot ușura enorm viața copiilor.

Acest volum cuprinde 8 strategii de bază pentru părinți, cadre didactice, consilieri școlari și alți specialiști din domeniul educației. Aplicându-le zi de zi, se poate crea un climat școlar pozitiv, se poate combate bullying-ul cibernetic și se sprijină cultivarea competentelor emoționale și sociale.

Sunt zile când plâng împreună cu cei care îmi împărtășesc experiențele prin care au trecut. Sunt și zile când îi aplaud pe eroii copiilor, adică pe aceia care nu ezită să ia atitudine atunci când observă o agresiune. În majoritatea zilelor însă, mă sperii când văd că faptele de cruzime au devenit omniprezente; agresiunea suferită de tineri rămâne într-adevăr în sufletele lor – uneori toată viața –, indiferent dacă fapta s-a petrecut față în față, pe internet, acasă, la școală sau oriunde altundeva.

Atunci de ce aștept cu nerăbdare să vorbesc și să scriu despre un subiect atât de bogat în acțiuni nemiloase și suferință de durată? Adevărul e că, în afară de lacrimi și durere, simt ceva și mai puternic: speranță.

Bullying-ul nu poate fi redus la un singur comportament sau la o singură formă. De fapt, majoritatea copiilor care agresează folosesc mai multe tactici pentru a-și supune victimele mai slabe la atacuri. Este folositor pentru adulți și copii să cunoască bine metodele variate de bullying, precum și comportamentele specifice ale agresorilor.

Signe Whitson, „Fenomenul bullying: 8 strategii pentru a-i pune capăt“

Deși nu a fost mereu considerat o problemă socială serioasă, în ultimele decenii fenomenul bullying a atras tot mai mult atenția publică, inclusiv în mass-media, și din ce în ce mai multe acte de violență le sunt atribuite victimelor acestui tip de agresiune: focuri de armă, sinucideri și altele asemenea… O carte despre agresiune a fost întotdeauna o prioritate pentru această colecție… Umanitatea de care dă dovadă Whitson și investiția emoțională sinceră în copii se simt la fiecare pagină. Autoarea ne dă speranța că nu este nevoie să tolerăm bullying-ul și că putem face mai mult decât să îl ținem în frâu: putem să îi punem capăt.

… există agresori de toate felurile. Provin atât din familii cu probleme, cât și din familii iubitoare, bogate sau cu statut socio-economic precar. Pot sta la pândă, ca băieții răi, dar, la fel de des, se ascund în văzul tuturor, pretinzând că sunt cei mai buni prieteni ai unui copil. Realitatea este că aproape orice copil îl poate agresa oricând pe un altul. Ca să mă exprim clar: nu există un singur răspuns la întrebarea Cine agresează?…

Signe Whitson, „Fenomenul bullying: 8 strategii pentru a-i pune capăt“

Cuprinsul cărţii: „Fenomenul bullying“

 • Prefață
 • Introducere
 • STRATEGIA 1: Recunoașteți bullying-ul atunci când îl vedeți
 • STRATEGIA 2: Construiți o legătură cu copiii
 • STRATEGIA 3: Opriți bullying-ul ori de câte ori observați că acesta are loc
 • STRATEGIA 4: Ocupați-vă în mod direct de problema agresiunii cibernetice
 • STRATEGIA 5: Dezvoltați competente sociale și emoționale
 • STRATEGIA 6: Transformați martorii în prieteni
 • STRATEGIA 7: Oferiți-le ajutor copiilor care agresează
 • STRATEGIA 8: Perpetuați conversația
 • Resurse
 • Referințe