0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Educaţie
  3. O lume ieşită din minţi
Carte

O lume ieşită din minţi

O lume ieşită din minţi. Editura Publica
CumpărDetalii carte

Revoluţia creativă a educaţiei

Autor(i): Ken Robinson
Editura: Publica
Anul apariţiei: 2011
Pagini: 376 (14x20 cm)
Preţ: 52,98 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Trăim un paradox. Majoritatea copiilor se consideră a fi foarte creativi, majoritatea adulţilor, nu. Ce se schimbă pe măsură ce creştem?

Organizaţii de pretutindeni concurează într-o lume care se schimbă mai repede ca niciodată. Liderii acestora spun că au nevoie de oameni care să gândească creativ, care să fie flexibili şi care să se adapteze repede.

Şi foarte adesea spun că nu găsesc astfel de oameni. De ce?

În acest volum provocator şi plin de inspiraţie, Ken Robinson îşi pune trei întrebări vitale:

  • De ce este atât de importantă promovarea creativităţii? Oameni de afaceri, politicieni şi educatori subliniază importanţa vitală a promovării creativităţii şi inovaţiei. De ce este atât de important acest aspect?
  • Care este problema? De ce trebuie ajutaţi oamenii să devină creativi? Copiii sunt plini de idei. Ce se întâmplă cu noi pe măsură ce înaintăm în vârstă, de ajungem să credem că nu suntem creativi?
  • Ce presupune acest lucru? Ce este creativitatea? Oricine poate să fie creativ sau doar câţiva aleşi? Poate fi dezvoltată creativitatea, şi dacă da, cum?

În această ediţie revăzută şi actualizată, Ken Robinson ne oferă o abordare inovatoare pentru a înţelege conceptul de creativitate în educaţie şi în afaceri. Sir Ken Robinson susţine că aceste probleme cu care se confruntă oamenii şi organizaţiile de pretutindeni sunt generate de şcolile şi universităţile pe care le-am urmat şi majoritatea oamenilor părăsesc sistemul de educaţie fără să aibă nici o idee legată de adevăratul lor potenţial creativ.

„O lume ieşită din minţi“ este un manifest pentru abordări radical diferite în ceea ce priveşte leadershipul, sistemul de învăţământ şi pregătirea profesională cu scopul de a ne ajuta să facem faţă extraordinarelor provocări pe care le aduce cu sine secolul XXI.

Dacă a existat vreodată un moment în care creativitatea să fie necesară pentru supravieţuirea şi dezvoltarea oricărei organizaţii, atunci acesta este chiar acum. Cartea de faţă, mai mult decât oricare alta pe care o cunosc, oferă perspective unice asupra modului în care liderii pot iniţia şi susţine demersuri creative.

Warren Bennis, profesor de business, University of Southern California

Cea mai bună analiză pe care am întâlnit-o pe problema disjuncţiei între tipurile de inteligenţă pe care le apreciem în mod tradiţional în şcoli şi tipurile de creativitate de care avem nevoie astăzi în organizaţiile şi în societatea noastră.

Howard Gardner, profesor de ştiinţe cognitive şi educaţionale, Harvard Graduate School of Education

O carte cu adevărat remarcabilă. Te face să te întrebi de ce, oare, susţinem un sistem de educaţie îngust, total inadecvat pentru secolul XXI şi profund distrugător al potenţialului uman, atâta timp cât fiinţele umane au o atât de mare capacitate creativă latentă de oferit. O analiză strălucită.

Wally Olins, fondator Wolff-Olins