0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Educație
  3. O lume ieșită din minți
Carte

O lume ieșită din minți

O lume ieșită din minți. Editura Publica
Cumpăr

Revoluția creativă a educației

Autor(i): Ken Robinson
Editura: Publica
Anul apariţiei: 2011
Pagini: 376 (14x20 cm)
Preţ: 52,98 Lei
Disponibilitate: în stoc

Trăim un paradox. Majoritatea copiilor se consideră a fi foarte creativi, majoritatea adulților, nu. Ce se schimbă pe măsură ce creștem?

Organizații de pretutindeni concurează într-o lume care se schimbă mai repede ca niciodată. Liderii acestora spun că au nevoie de oameni care să gândească creativ, care să fie flexibili și care să se adapteze repede.

Și foarte adesea spun că nu găsesc astfel de oameni. De ce?

În acest volum provocator și plin de inspirație, Ken Robinson își pune trei întrebări vitale:

  • De ce este atât de importantă promovarea creativității? Oameni de afaceri, politicieni și educatori subliniază importanța vitală a promovării creativității și inovației. De ce este atât de important acest aspect?
  • Care este problema? De ce trebuie ajutați oamenii să devină creativi? Copiii sunt plini de idei. Ce se întâmplă cu noi pe măsură ce înaintăm în vârstă, de ajungem să credem că nu suntem creativi?
  • Ce presupune acest lucru? Ce este creativitatea? Oricine poate să fie creativ sau doar câțiva aleși? Poate fi dezvoltată creativitatea, și dacă da, cum?

În această ediție revăzută și actualizată, Ken Robinson ne oferă o abordare inovatoare pentru a înțelege conceptul de creativitate în educație și în afaceri. Sir Ken Robinson susține că aceste probleme cu care se confruntă oamenii și organizațiile de pretutindeni sunt generate de școlile și universitățile pe care le-am urmat și majoritatea oamenilor părăsesc sistemul de educație fără să aibă nici o idee legată de adevăratul lor potențial creativ.

„O lume ieșită din minți“ este un manifest pentru abordări radical diferite în ceea ce privește leadershipul, sistemul de învățământ și pregătirea profesională cu scopul de a ne ajuta să facem față extraordinarelor provocări pe care le aduce cu sine secolul XXI.

Dacă a existat vreodată un moment în care creativitatea să fie necesară pentru supraviețuirea și dezvoltarea oricărei organizații, atunci acesta este chiar acum. Cartea de față, mai mult decât oricare alta pe care o cunosc, oferă perspective unice asupra modului în care liderii pot iniția și susține demersuri creative.

Warren Bennis, profesor de business, University of Southern California

Cea mai bună analiză pe care am întâlnit-o pe problema disjuncției între tipurile de inteligență pe care le apreciem în mod tradițional în școli și tipurile de creativitate de care avem nevoie astăzi în organizațiile și în societatea noastră.

Howard Gardner, profesor de științe cognitive și educaționale, Harvard Graduate School of Education

O carte cu adevărat remarcabilă. Te face să te întrebi de ce, oare, susținem un sistem de educație îngust, total inadecvat pentru secolul XXI și profund distrugător al potențialului uman, atâta timp cât ființele umane au o atât de mare capacitate creativă latentă de oferit. O analiză strălucită.

Wally Olins, fondator Wolff-Olins