0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Educaţie
  3. Mitul copilului răsfăţat
Carte

Mitul copilului răsfăţat

Mitul copilului răsfăţat. Editura Herald
CumpărDetalii carte

Să punem sub semnul întrebării stereotipurile despre copii şi părinţi

Autor(i): Alfie Kohn
Editura: Herald
Colecţia: Parentaj
Anul apariţiei: 2017
Pagini: 352 (13x20 cm)
Preţ: 41,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Dintr-o perspectivă românească, am putea spune că, în ultima sa carte, Alfie Kohn îşi plasează preocupările între „D-l Goe“, celebra schiţă a lui Caragiale, şi „Poziţia copilului“, filmul care ne-a adus Ursul de Aur la Berlin.

Pentru ca în „Mitul copilului răsfăţat“ să punem sub semnul întrebării stereotipurile despre copii şi părinţi analiza acoperă probleme ca permisivitatea şi aşa-zisul răsfăţ, aşa cum au fost expuse în presa ultimilor ani care făcea un domn Goe din orice copil crescut democratic, sau ca relaţia copiilor mari, de douăzeci sau chiar de treizeci de ani, cu părinţii lor, în contextul agresivităţii mediatice împotriva tinerilor care îşi găsesc cu greu locul într-o societate încă fragmentata de criză economică a ultimilor ani.

În acelaşi timp, în „Mitul copilului răsfăţat“, Alfie Kohn reia, cu argumente noi şi pe baza celor mai recente studii, temele analizate în cărţile sale anterioare şi care definesc relaţia cu tinerele generaţii acasă şi la şcoală: iubire necondiţionată, permisivitate, disciplina şi auto-disciplina, competitivitate şi concursuri, pedepse şi recompense.

Independenţa şi autonomia sunt alte două idei pe care Alfie Kohn le aprofundează în ultima sa carte, de data aceasta încadrându-le în contextul unui fenomen al individualismului analizat din perspectiva culturală, istorică şi politic-ideologică.

Cu acest prilej, Alfie Kohn pune sub lupă încă un concept devenit de curând foarte la modă, acela al părinţilor elicopter sau, pe româneşte, al părinţilor cloşcă. Există sau nu astfel părinţi? Este sau nu benefic pentru copii ca părinţii să fie foarte apropiaţi, protectori şi implicaţi. Şi până la ce vârstă?

Acestea sunt câteva din întrebările la care vom găsi răspuns în „Mitul copilului răsfăţat“.

Să punem sub semnul întrebării stereotipurile despre copii şi părinţi.