0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Educaţie
  3. Născuţi pentru a învăţa
Carte

Născuţi pentru a învăţa

Născuţi pentru a învăţa. Editura Publica
CumpărDetalii carte

Despre capacitatea noastră incredibilă de a învăţa şi modul în care o putem folosi

Autor(i): Alex Beard
Editura: Publica
Anul apariţiei: 2019
Pagini: 480 (14x21 cm)
Preţ: 55,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Învăţarea este sufletul speciei noastre. De la primul pas la ultimele cuvinte, suntem ceea ce învăţăm. Educaţia prezice cât vom câştiga, cât de mulţumiţi vom fi, chiar şi cât de mult vom trăi. Dar, în ciuda importanţei sale evidente, învăţarea a pierdut contactul cu progresele umane. Trăim într-o epocă informaţională şi muncim într-o economie a cunoştinţelor, însă şcolile noastre sunt relicve ale epocii industriale.

În această carte, expertul în educaţie Alex Beard ne duce într-un tur uimitor prin viitorul învăţării, pentru a ne arăta cum putem – şi de ce trebuie – să obţinem rezultate mai bune.

Combinând informaţii din interior, anecdote amuzante şi cercetări inteligente, Beard ne conduce de pe coridoarele aglomerate ale unei şcoli generale din Londra, pe holurile tehnologizate din Silicon Valley, în „fabricile de examene“ din Coreea de Sud şi în sălile de clasă incluzive din Finlanda, pentru a ne arăta că ne aflăm, în prezent, la marginea unei revoluţii în domeniul învăţării.

Cartea abordează probleme ce merg de la inteligenţa artificială la înţelegerea noastră tot mai bună a creierului bebeluşilor şi de la rădăcinile creativităţii la modul în care pot sălile de clasă să fie motoare involuntare de extremism, oferind un ghid pentru a transforma învăţarea în secolul XXI şi a deveni mai buni.

  • Vor fi înlocuiţi profesorii de roboţi?
  • Ce este atât de special la şcolile finlandeze?
  • De ce sunt elevii chinezi atât de buni la matematică?
  • Poate duce la adevărate revoluţii alegerea materiilor?
  • Ce îl face pe om – haina sau educaţia?
  • Poţi învăţa să fii creativ?
  • Este cunoaşterea o adevărată armă?