0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Dezvoltare personală
  3. Cărți: Inteligență
  4. Cele șase secrete ale inteligenței
Carte

Cele șase secrete ale inteligenței

De ce educația modernă nu ne învață să gândim cu propria minte

Autor(i): Craig Adams
Editura: Publica
Anul apariţiei: 2020
Pagini: 336 (14x21 cm)
Preţ: 49,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Unii oameni au ceva de spus în orice conversație și pot sesiza aspecte ascunse ale unor probleme între care nu există nicio legătură; dar cum fac asta?

Atât de multe cărți, aplicații, cursuri și școli concurează pentru a ne capta atenția, astfel încât problema nu este lipsa oportunităților de a ne ascuți mințile, ci faptul că avem de ales între atât de multe opțiuni.

Cu toate acestea, cu peste două mii de ani în urmă, cel mai mare gânditor din Grecia Antică descoperise deja schița minții omenești.

Chiar dacă ultimele descoperiri din științele cognitive confirmă că această schiță ne șlefuiește capacitatea de a construi raționamente, subtilitatea gândirii și abilitatea de a gândi cu propriile minți în diferite modalități, între timp am înlocuit-o cu o concepție simplistă și seducătoare despre inteligență, educație și minte.

Condensând această schiță în șase „secrete“, Craig Adams scoate la iveală tiparele subiacente ale oricărei discuții și dispute pe care le-am purtat vreodată și ne arată cum să fim deopotrivă mai greu de manipulat și mai abili de acum încolo – indiferent de subiect.

Ce-ar fi dacă inteligența n-ar fi doar un lucru cu care ne-am născut?

Ce-ar fi dacă șase idei ar schimba modul în care gândim?

Un ghid al principiilor fundamentale de raționament, care va schimba modul în care gândim. „Cele șase secrete ale inteligenței“ este un instrument esențial în orice dezbatere politică, discuție filosofică sau dispută în familie.

Combinând filosofia aristoteliană cu știința cognitivă revoluționară și cu opinia conform căreia educația modernă nu ne învață să gândim cu propria minte, „Cele șase secrete ale inteligenței“ ne arată ce ne lipsește pentru a avea o minte mai ascuțită și mai deschisă.

Schimbă modul în care gândești despre gândire.