0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Educaţie
  3. Simţul stilului
Carte

Simţul stilului

Simţul stilului. Editura Publica
CumpărDetalii carte

Ghid de scriere pentru oamenii inteligenţi din secolul 21

Autor(i): Steven Pinker
Editura: Publica
Anul apariţiei: 2015
Pagini: 464 (14x20 cm)
Preţ: 47,20 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

În această carte distractivă şi instructivă, Pinker regândeşte ghidul de utilizare a limbii în funcţie de exigenţele secolului XXI.

În loc să deplângă declinul acesteia, să ne plictisească cu poveştile despre lucrurile care îl scot din sărite sau să recicleze edicte false din manualele de acum o sută de ani, Pinker aplică observaţii pătrunzătoare din ştiinţele limbajului şi ale minţii, provocându-ne să creăm o proză clară, coerentă şi elegantă.

Cartea este plină de exemple de proză modernă nemaipomenită sau, dimpotrivă, înfiorătoare şi, evitând tonul mustrător şi gusturile spartane ale manualelor clasice, ne arată modul în care arta scrierii poate fi o formă de măiestrie delectabilă şi un subiect intelectual fascinant, de sine stătător.

„Simţul stilului“ se adresează scriitorilor de toate felurile şi cititorilor interesaţi de litere şi literatură şi curioşi cu privire la modurile în care ştiinţele minţii pot ilumina felul în care limba funcţionează cel mai bine.

O lucrare nemaipomenită! Doar Steven Pinker ar fi putut scrie această carte minunată şi slavă cerului că a făcut-o. „Scrisul de calitate poate răsturna felul în care este percepută lumea“, scrie el, iar „Simţul stilului“ va răsturna modul în care vă raportaţi la scrisul de calitate. Curiozitatea şi încântarea lui Pinker iluminează fiecare pagină, iar atunci când spune că stilul poate face lumea mai bună, îl credem.

Patricia T. O`Connor, autoarea „Woe Is I“ şi co-autoarea „Origins of the Specious“

Este bine să avem o minte atât de vioaie şi limpede ca a lui Pinker, care aduce ideile ştiinţei cognitive în atenţia publicului.

Los Angeles Times

Ce gânditor şi scriitor superb este… Pinker este un star, iar lumea ştiinţei este norocoasă să îl aibă.

Richard Dawkins

Pinker scrie ca un înger.

The Economist

Curios, inventiv, neînfricat, neastâmpărat.

The New York Times