0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Educație
  3. Simțul stilului
Carte

Simțul stilului

Simțul stilului. Editura Publica

Ghid de scriere pentru oamenii inteligenți din secolul 21

Autor(i): Steven Pinker
Editura: Publica
Anul apariţiei: 2015
Pagini: 464 (14x20 cm)
Preţ: 47,20 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


În această carte distractivă și instructivă, Pinker regândește ghidul de utilizare a limbii în funcție de exigențele secolului XXI.

În loc să deplângă declinul acesteia, să ne plictisească cu poveștile despre lucrurile care îl scot din sărite sau să recicleze edicte false din manualele de acum o sută de ani, Pinker aplică observații pătrunzătoare din științele limbajului și ale minții, provocându-ne să creăm o proză clară, coerentă și elegantă.

Cartea este plină de exemple de proză modernă nemaipomenită sau, dimpotrivă, înfiorătoare și, evitând tonul mustrător și gusturile spartane ale manualelor clasice, ne arată modul în care arta scrierii poate fi o formă de măiestrie delectabilă și un subiect intelectual fascinant, de sine stătător.

„Simțul stilului“ se adresează scriitorilor de toate felurile și cititorilor interesați de litere și literatură și curioși cu privire la modurile în care științele minții pot ilumina felul în care limba funcționează cel mai bine.

O lucrare nemaipomenită! Doar Steven Pinker ar fi putut scrie această carte minunată și slavă cerului că a făcut-o. „Scrisul de calitate poate răsturna felul în care este percepută lumea“, scrie el, iar „Simțul stilului“ va răsturna modul în care vă raportați la scrisul de calitate. Curiozitatea și încântarea lui Pinker iluminează fiecare pagină, iar atunci când spune că stilul poate face lumea mai bună, îl credem.

Patricia T. O’Connor, autoarea „Woe Is I“ și co-autoarea „Origins of the Specious“

Este bine să avem o minte atât de vioaie și limpede ca a lui Pinker, care aduce ideile științei cognitive în atenția publicului.

Los Angeles Times

Ce gânditor și scriitor superb este… Pinker este un star, iar lumea științei este norocoasă să îl aibă.

Richard Dawkins

Pinker scrie ca un înger.

The Economist

Curios, inventiv, neînfricat, neastâmpărat.

The New York Times