0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Etnologie
  3. De la nuntă la înmormântare
Carte

De la nuntă la înmormântare

O istorie alternativă a României profunde

Autor(i): Dan-Silviu Boerescu
Editura: Integral
Colecţia: Esoterica
Anul apariţiei: 2019
Pagini: 160 (13x20 cm)
Preţ: 19,99 Lei
Disponibilitate: în stoc

„Pe-un picior de plai,/ Pe-o gură de Rai“, în spațiul mioritic eternizat de balade, dar și de filosofi, se petrec o mulțime de fapte care țin de România profundă, abisală chiar, dar și de latura tenebroasă sau cel puțin stranie a poporului nostru, care a moștenit nu puține practici păgâne de la strămoșii daci și nu numai.

E drept, astăzi, soția favorită nu mai este arsă pe rugul funerar împreună cu soțul decedat, însă unii dintre cei plecați la cele veșnice pot fi însoțiți pe ultimul drum inclusiv de strigături lubrice, prin care se reiterează performanțele sexuale din trecut.

Paradigma acestor tradiții, obiceiuri, cutume sau superstiții este, însă, cu mult mai bogată și se suprapune, poate, însăși complexității sufletului omenesc, cu tot ceea ce are acesta sfânt și, deopotrivă, păcătos!

Cuprinsul cărţii: „De la nuntă la înmormântare“

  • România abisală și continuumul spațio-temporal mioritic
  • Nunta și nuntirea la români – la limita dintre cultură populară, superstiții și esoterism, dar și a feluritelor uneltiri și intrigi politice
  • Ritualuri de trecere la cele veșnice – moartea și înmormântarea în viziunea poporului român, o mulțime de ciudățenii și întâmplări insolite
  • Lămuriri bibliografice