0 titluri

Tel: 0722.940.581

 1. Acasă
 2. Cărți: Dezvoltare personală
 3. Cărți: Feminitate
 4. Dansul furiei
Carte

Dansul furiei

Ghid pentru femeile care vor să schimbe tiparul propriilor relații

Autor(i): Dr. Harriet Lerner,
Editura: Herald
Colecţia: Pas în doi
Anul apariţiei: 2018
Pagini: 240 (14x20 cm)
Preţ: 47,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Exprimarea furiei a fost condamnată mereu și nici în prezent nu se bucuă de o reputație prea bună. Manifestarea furiei, în special de către femei, atrage după sine diverse etichetări: slăbiciune, defect de caracter, impolitețe, proastă-creștere. Suntem educați și sfătuiți în spiritul concilierii, al mascării adevăratelor noastre emoții, de dragul aparențelor sociale. Cu atât mai mult cu cât obiectul nemulțumirii este partenerul, un părinte sau copilul.

Prea puțini ne spun că furia este o emoție legitimă, firească și, de multe ori, salutară. Harriet Lerner se număra printre acești învățători înțelepți. După cum explică autoarea, furia ne poate semnala multe lucruri: că suferim, că ceva nu merge bine, că nevoile noastre nu sunt împlinite în mod adecvat, că e nevoie de o schimbare.

Pentru a împiedica furia să degenereze sau să ne altereze relațiile de familie, este necesar să învățăm să ne comunicăm limpede nevoile și dorințele, să nu ne străduim să îi schimbăm pe ceilalți și să ne apărăm ideile și convingerile într-un mod asertiv.

„Dansul furiei“ este bestseller New York Times, cu vânzări care depășesc trei milioane de exemplare, și a fost tradus în mai mult de treizeci și cinci de limbi.

Senzația că gândurile li se încâlcesc, incapacitatea de a articula cuvintele și senzația că nu sunt prea deștepte – iată reacții des întâlnite printre femeile care luptă să ia atitudine într-o anumită direcție. Nu numai că învățăm să ne temem de furie și de conflict, dar evităm să punem întrebări precise și să facem declarații clare dacă bănuim inconștient că, făcând aceste lucruri, diferențele noastre de opinii vor fi expuse și îl vom face pe celălalt să se simtă incomod, sfârșind prin a rămâne singure.

Harriet Lerner – „Dansul furiei“

Luptele furioase pentru putere purtate cu copiii se reduc adesea la un singur aspect: noi supra-funcționăm sau ne amestecăm prea mult când este vorba despre gândurile și emoțiile lor. În același timp, sub-funcționăm atunci când este vorba despre clarificarea propriei poziții și despre trasarea unor reguli de comportament.

Harriet Lerner – „Dansul furiei“

Pentru femei, o chestiune mai importantă este că s-ar putea să nu avem un „eu“ bine definit despre care să comunicăm și că nu suntem pregătite să gestionăm reacțiile negative intense cu care ne confruntăm când începem să definim și să ne afirmăm Sinele.

Harriet Lerner – „Dansul furiei“

Pentru a învăța să ne folosim eficient furia trebuie să renunțăm la unele lucruri: la a-i învinui pe cei pe care îi considerăm a fi cauza problemelor noastre și despre care credem că nu contribuie la fericirea noastră; trebuie să renunțăm la noțiunea că este de datoria noastră să îi schimbăm pe alții sau să le spunem cum trebuie să gândească, să simtă, să se comporte.

Harriet Lerner – „Dansul furiei“

Este tentant să percepem tranzacțiile umane în termeni simpli, de cauză și efect. Dacă suntem furioși, atunci altcineva ne-a provocat furia. Sau, dacă suntem ținta furiei altcuiva, probabil că noi suntem de vină; sau, alternativ – dacă suntem convinși de nevinovăția noastră –, putem trage concluzia că celălalt nu are niciun drept să se înfurie. Cu cât relațiile din familia noastră de origine sunt mai fuzionale (adică forța de coeziune este atât de puternică, încât se pierde „eul“ separat din „noi“), cu atât învățăm mai mult să ne asumăm responsabilitatea pentru ceea ce simt alții și pentru reacțiile lor și să îi învinuim pentru propriile noastre reacții.

Harriet Lerner – „Dansul furiei“

Cuprinsul cărţii: „Dansul furiei“

 • INTRODUCERE NOUĂ LA EDIȚIA ENGLEZĂ DIN 2014
 • PROVOCAREA FURIEI
 • MIȘCĂRI VECHI, MIȘCĂRI NOI ȘI CONTRAMIȘCĂRI
 • DANSURI CIRCULARE ÎN CUPLU: Când furia nu duce nicăieri
 • FURIA FAȚĂ DE MAMELE NOASTRE IMPOSIBILE: Povestea lui Maggie
 • A FOLOSI MÂNIA CA PE UN GHID: Drumul spre un sine mai bine definit
 • DE‑A LUNGUL LANȚULUI GENERAȚIONAL: Katy și bătrânul ei tată
 • CINE ESTE RESPONSABIL PENTRU CE? Cea mai delicată întrebare despre furie
 • GÂNDIND ÎN TREI: Cum să părăsești un triunghi familial
 • SARCINI PENTRU CEI ÎNDRĂZNEȚI ȘI CURAJOȘI
 • EPILOG