0 titluri

Tel: 0722.940.581

 1. Acasă
 2. Cărţi: Dezvoltare personală
 3. Cărţi: Feminitate
 4. Dansul furiei
Carte

Dansul furiei

Dansul furiei. Editura Herald
CumpărDetalii carte

Ghid pentru femeile care vor să schimbe tiparul propriilor relaţii

Autor(i): Dr. Harriet Lerner
Editura: Herald
Colecţia: Pas în doi
Anul apariţiei: 2018
Pagini: 240 (14x20 cm)
Preţ: 36,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Exprimarea furiei a fost condamnată mereu şi nici în prezent nu se bucuă de o reputaţie prea bună. Manifestarea furiei, în special de către femei, atrage după sine diverse etichetări: slăbiciune, defect de caracter, impoliteţe, proastă-creştere. Suntem educaţi şi sfătuiţi în spiritul concilierii, al mascării adevăratelor noastre emoţii, de dragul aparenţelor sociale. Cu atât mai mult cu cât obiectul nemulţumirii este partenerul, un părinte sau copilul.

Prea puţini ne spun că furia este o emoţie legitimă, firească şi, de multe ori, salutară. Harriet Lerner se număra printre aceşti învăţători înţelepţi. După cum explică autoarea, furia ne poate semnala multe lucruri: că suferim, că ceva nu merge bine, că nevoile noastre nu sunt împlinite în mod adecvat, că e nevoie de o schimbare.

Pentru a împiedica furia să degenereze sau să ne altereze relaţiile de familie, este necesar să învăţăm să ne comunicăm limpede nevoile şi dorinţele, să nu ne străduim să îi schimbăm pe ceilalţi şi să ne apărăm ideile şi convingerile într-un mod asertiv.

„Dansul furiei“ este bestseller New York Times, cu vânzări care depăşesc trei milioane de exemplare, şi a fost tradus în mai mult de treizeci şi cinci de limbi.

Senzaţia că gândurile li se încâlcesc, incapacitatea de a articula cuvintele şi senzaţia că nu sunt prea deştepte – iată reacţii des întâlnite printre femeile care luptă să ia atitudine într-o anumită direcţie. Nu numai că învăţăm să ne temem de furie şi de conflict, dar evităm să punem întrebări precise şi să facem declaraţii clare dacă bănuim inconştient că, făcând aceste lucruri, diferenţele noastre de opinii vor fi expuse şi îl vom face pe celălalt să se simtă incomod, sfârşind prin a rămâne singure.

Harriet Lerner – „Dansul furiei“

Luptele furioase pentru putere purtate cu copiii se reduc adesea la un singur aspect: noi supra-funcţionăm sau ne amestecăm prea mult când este vorba despre gândurile şi emoţiile lor. În acelaşi timp, sub-funcţionăm atunci când este vorba despre clarificarea propriei poziţii şi despre trasarea unor reguli de comportament.

Harriet Lerner – „Dansul furiei“

Pentru femei, o chestiune mai importantă este că s-ar putea să nu avem un „eu“ bine definit despre care să comunicăm şi că nu suntem pregătite să gestionăm reacţiile negative intense cu care ne confruntăm când începem să definim şi să ne afirmăm Sinele.

Harriet Lerner – „Dansul furiei“

Pentru a învăţa să ne folosim eficient furia trebuie să renunţăm la unele lucruri: la a-i învinui pe cei pe care îi considerăm a fi cauza problemelor noastre şi despre care credem că nu contribuie la fericirea noastră; trebuie să renunţăm la noţiunea că este de datoria noastră să îi schimbăm pe alţii sau să le spunem cum trebuie să gândească, să simtă, să se comporte.

Harriet Lerner – „Dansul furiei“

Este tentant să percepem tranzacţiile umane în termeni simpli, de cauză şi efect. Dacă suntem furioşi, atunci altcineva ne-a provocat furia. Sau, dacă suntem ţinta furiei altcuiva, probabil că noi suntem de vină; sau, alternativ – dacă suntem convinşi de nevinovăţia noastră –, putem trage concluzia că celălalt nu are niciun drept să se înfurie. Cu cât relaţiile din familia noastră de origine sunt mai fuzionale (adică forţa de coeziune este atât de puternică, încât se pierde „eul“ separat din „noi“), cu atât învăţăm mai mult să ne asumăm responsabilitatea pentru ceea ce simt alţii şi pentru reacţiile lor şi să îi învinuim pentru propriile noastre reacţii.

Harriet Lerner – „Dansul furiei“

Cuprinsul cărţii: „Dansul furiei“

 • INTRODUCERE NOUĂ LA EDIŢIA ENGLEZĂ DIN 2014
 • PROVOCAREA FURIEI
 • MIŞCĂRI VECHI, MIŞCĂRI NOI ŞI CONTRAMIŞCĂRI
 • DANSURI CIRCULARE ÎN CUPLU: Când furia nu duce nicăieri
 • FURIA FAŢĂ DE MAMELE NOASTRE IMPOSIBILE: Povestea lui Maggie
 • A FOLOSI MÂNIA CA PE UN GHID: Drumul spre un sine mai bine definit
 • DE‑A LUNGUL LANŢULUI GENERAŢIONAL: Katy şi bătrânul ei tată
 • CINE ESTE RESPONSABIL PENTRU CE? Cea mai delicată întrebare despre furie
 • GÂNDIND ÎN TREI: Cum să părăseşti un triunghi familial
 • SARCINI PENTRU CEI ÎNDRĂZNEŢI ŞI CURAJOŞI
 • EPILOG