0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Dezvoltare personală
  3. Cărţi: Feminitate
  4. Femeia modernă vs. grijile excesive
Carte

Femeia modernă vs. grijile excesive

Femeia modernă vs. grijile excesive. Editura Sian Books
CumpărDetalii carte

Cum să oprim anxietatea şi îngrijorarea din a ne afecta relaţiile, munca şi bucuria de a trăi

Autor(i): Holly Hazlett-Stevens
Editura: Sian Books
Anul apariţiei: 2017
Pagini: 208 (13x20 cm)
Preţ: 29,90 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Calea către o viaţă liniştită şi împlinită începe cu acest volum, care are capacitatea extraordinară de ne ajuta să conştientizăm grijile cele mai profunde şi să le depăşim.

Ştiaţi că femeile sunt de două ori mai predispuse să sufere de o tulburare de anxietate, în comparaţie cu bărbaţii?

Fetele nu sunt mai anxioase în perioada copilăriei, însă lucrurile se schimbă în vâltoarea adolescenţei.

În prima parte a vieţii, ele sunt îndrumate să fie mai puţin asertive şi mai puţin independente decât băieţii, iar odată ajunse la maturitate sunt încurajate să fie mai sociabile şi mai empatice. Acest tip de „educaţie“ socială pregăteşte un teren prielnic pentru dezvoltarea fricilor.

De asemenea, cercetările evidenţiază faptul că femeile se îngrijorează şi se gândesc cu intensitate la anumite lucruri într-o măsură mult mai mare decât bărbaţii. Uneori, reflectând reuşim să facem alegeri importante şi să punem la punct un plan. Alteori, putem ajunge la o varietate largă de posibile probleme şi scenarii dezastruoase. Atunci când îngrijorarea atinge cote înalte, poate să stea în calea rezolvării active a unei probleme şi poate să conducă la persistenţa unui sentiment de frică.

Holly Hazlett-Stevens îmbină psihologia cu soluţiile practice, învăţându-ne cum să oprim îngrijorarea şi anxietatea din a ne mai afecta relaţiile, munca şi bucuria de a trăi. Informaţiile şi exerciţiile prezentate în această carte au la bază studii şi cercetări, o bogată experienţă clinică şi munca de teoretizare desfăşurată de numeroşi specialişti.

„Femeia modernă vs. grijile excesive“ este cea mai bună carte pe care am citit-o în acest domeniu. O recomand oricărei femei care se îngrijorează în mod excesiv, oricărui specialist în domeniul anxietăţii şi chiar acelor bărbaţi care se îngrijorează prea mult!

Pentru că femeile suferă de îngrijorare cronică într-o mai mare măsură decât bărbaţii, este reconfortant să aibă în faţă o carte care se concentrează asupra problemelor cu care se confruntă. Hazlett-Stevens combină cele mai eficiente tehnici pentru combaterea îngrijorării excesive şi le prezintă într-un mod accesibil pentru cititoare, astfel încât aceste strategii să devină instrumente practice, uşor de înţeles şi de folosit.

Douglas S. Mennin, profesor de psihologie la CUNY Hunter College